Yoda.ro a transmis prin LIVE text lansarea noilor modele de iPhone.

LIVE TEXT 

Evenimentul de lansare organizat de Apple pentru prezentarea noilor modele de iPhone Steve a avut loc la Steve Jobs Theater din Cupertiono, California, începând cu 20.00 ora României.

ora 21.40

Prețul pentru cele trei noi modele de iPhone

iPhone Xr va fi disponibil în versiunile cu 64GB, 126GB, 256GB. Prețul de pornire este de 749 dolari, iar modelul va ajunge în magazine abia după 26 octombrie.

iPhone Xs va fi disponibil în versiunile cu 64GB, 256GB și 512GB memorie internă, iar prețul de pornire este de 999 dolari.

iPhone Xs Max va costa cel mai mult, de la 1099 dolari pentru varianta cu 64GB.

Ambele modele cu ecran OLED (iPhone Xs și Xs Max) vor fi disponibile după data de 21 septembrie.

ora 21.30

Prezentarea modelului iPhone Xr

Telefonul este fabricat din aluminiu și va fi disponibil în culorile alb coral, galben, albastru.

Ecranul este LCD edge-to-edge, cu design iPhone X, este cel mai avansat ecran LCD la un smartphone: Liquid Retina Display. 

Telefonul nu are buton home, nici 3D Touch, ci Haptic Touch (reacționează dacă este ținut apăsat un buton) și sistem Face ID. Și acest model are procesorul A12 Bionic, fiind astfel mult mai rapid ca telefoanele anterioare.

Camera de pe spate are 12MP, wide-angle, cu rezoluție la fel ca la iPhone Xs și Xs Max.

Bateria modelului rezistă cu o oră și jumătate mai mult ca iPhone 8 Plus.

Prezentarea modelelor iPhone Xs și iPhone Xs Max

ora 21.10

Vom avea o baterie mai bună pentru cele două noi modele: Xs va rezista cu 30 de minute mai mult ca iPhone X, iar Xs Max cu o oră și jumătate mai mult ca modelul de anul trecut.

Noile telefoane vor avea și dual-SIM, printr-o nouă tehnologie: DSDS.

Cele două modele au pe spate cameră foto duală de 12MP, cu stabilizare a imaginii dual OIS.

ora 20.35

Tim Cook prezintă noile modele de iPhone. Vorbește despre schimbările pe care le-a adus iPhone X. Apoi prezintă „cel mai avansat iPhone creat vreodată”: iPhone Xs.

Este făcut din oțel, are finisaj auriu. Ecranul este edge-to-edge, acoperit cu sticla cea mai rezistentă de pe un smartphone. Va fi disponibil în culorile auriu, argintiu, gri. Rezistent la praf și apă, dar și la contactul cu alte lichide.

Ecran Super Retina, OLED de 5,8 inci. Ecranul este mai mare ca la modelul de 5,5 inci, dar telefonul este mai mic. Este lansat și un model mai mare, cu ecran OLED de 6,5 inci, cel mai mare model de iPhone de până acum: iPhone Xs Max.

Noile modele au 3D Touch și Face ID, dar sistemul de autentificare este mai rapid, datorită procesorului de nouă generație, A12 Bionic. Acest nou procesor este primul de 7nm. Astfel, noul telefon va fi cu până la 15% mai rapid ca iPhone X.

Rețeaua neurală cu care este dotat procesorul poate face 5 trilioane de operații pe secundă. Noile modele au spațiu de stocare uriaș: 512 GB memorie internă.

Rețeaua neurală cu care este dotat noul procesor poate realiza fotografii mai bune, mai ales în Modul Portret și Memoji, de asemenea noile telefoane au funcții de Realitate Augmentată: grafică realistă, camere foto calibrate pentru AR, recunoașterea obiectelor. De asemenea, experiența de joc va fi complet diferită, datorită noilor funcții AR.

Inteligența Artificială cu care este dotat noul procesor reglează și îmbunătățește fotografiile. Detectează chipurile oamenilor, recunoaște obiectele și mediul din jur. De asemenea, are o nouă funcție: Smart HDR.

ora 20.23

Apple Watch seria 4 poate salva milioane de vieți

Noul Apple Watch seria 4 va avea funcțiie deosebite. Ceasul are accelerometru și giroscop, procesor dual-core de 64 biți, care este de două ori mai rapid.

Calcuează caloriile arse în timpul antrenamentului, dar are și trei noi funcții: notificare dacă pulsul e prea scăzut, monitorizarea pulsului și te notificare în caz de fibrilație, iar noul senzor electric perimite realizarea unei electrocardiograme.

Este primul aparat care poate face EKG în afara unei clinici și poate fi cumpărat fără recomandarea medicului. Testul durează doar 30 de secunde și rezultatul este păstrat sub forma unui PDF, astfel încât poate fi arătat apoi unui medic. Datorită noii funcții de EKG, Apple Watch poate salva milioane de vieți, alertând din timp utilizatorii atunci când observă anomalii cardiace, care ar putea fi fatale.

Bateria rezistă 18 ore. Ceasul va fi disponibil în culorile negru, gri, auriu. Prețul pornește de la 399 dolari, pentru modelul cu GPS.

ora 20.10

Pentru început, Jeff Williams prezintă noul Apple Watch seria 4. Ceasul inteligent a fost regândit, iar design-ul schimbat. Ecranul este cu 30% mai mare, fără margini, însă ceasul este mai subțire.

ora 20.00

Spot de promovare care face  aluzie la filmul „Misiune Imposibilă” - aluzie la noile tehnologii avansate folosite de Apple.

Tim Cook iese pe scenă, prezintă modul în care Apple a schimbat concepția despre telefonul mobil, prin lansarea diferitelor modele de iPhone. În prezent, există în lume 2 miliarde de dispozitive cu iOS.


Update 12 septembrie

Potrivit celor mai recente informații, noile modele de vor numi iPhone Xs, Xs Max/Plus și iPhone Xc sau Xr. Acesta din urmă era prezentat inițial sub denumirea de iPhone 9 și este vorba de modelul mai ieftin, care va avea ecran LCD și o singură cameră foto pe spate.

Interesant este că, potrivit unor estimări făcute de Bloomberg, acest model mai ieftin va fi lansat la început într-un număr limitat de unități. Astfel, este foarte posibil ca mulți dintre fanii Apple care vor dori să cumpere modelul, să rămână dezamăgiți. 

Situația aceasta neplăcută a apărut din cauza unor probleme cu ecranul LCD, susțin surse apropiate de companie. Tot din acest motiv, este posibil ca modelul să ajungă în magazine mai târziu decât versiunile cu ecran OLED.

Totodată, este foarte posibil ca modelul mai ieftin să fie și cel mai căutat, pentru că diferența de preț va fi destul de mare: cel mult 800 de dolari pentru iPhone Xc, față de aproximativ 1.000 de dolari, cât va fi iPhone Xs, scrie Mashable.

Cu doar câteva ore înainte de lansarea oficială au apărut noi imagini cu modelul iPhone Xr, care va fi disponibil într-o gamă variată de culori: gri închis, argintiu, roșu, albastru, maroniu. Este foarte posibil ca acest model de iPhone să fie disponibil și în versiunea cu dual-SIM.

Update 10 septembrie

Noi imagini, publicate pe Twitter de Benjamin Geskin, arată modelul mai ieftin de iPhone care va fi lansat în curând: iPhone Xc.

În imagini sunt doar unități dummy, nu telefoane reale, dar așa va arăta versiunea mai accesibilă, cu ecran LCD de 6,1 inci. Telefonul va fi disponibil în culorile roșu, alb, albastru închis și roz.

 

 

Foarte interesant este numele modelului, anunțat de Geskin: nu va fi iPhone 9, ci iPhone Xc. Este o decizie logică, pentru că Apple a mai lansat versiuni accesibile, sub denumirea iPhone c - iPhone 5c - care erau lansate într-o gamă largă de culori, ca alternativă mai ieftină la un iPhone premium.

Potrivit unor informații recente, noile modele de iPhone vor fi însoțite de un cablu USB-C pentru încărcare rapidă. Astfel, Apple renunță la cablul USB-A, folosit până acum, pentru a adopta noul tip de cablu, care devine tot mai popular.

Din această cauză, fanii care vor cumpăra un nou model de iPhone vor constata că acesta nu se poate conecta la vechile lor dispozitive Apple, cum ar fi un laptop sau un iPhone mai vechi. În prezent, utiizatorii de iPad și iPhone trebuie să folosească un cablu Lightning - USB-C.

În cadrul evenimentului de lansare care va avea loc pe 12 septembrie, Apple va prezenta oficial trei noi modele de iPhone, dar și alte gadgeturi, printre care un nou Apple Watch și noile căști wireless AirPods.

Cele trei modele de iPhone se vor numi iPhone Xs (ecran OLED de 5,8 inci), iPhone Xs Max (ecran OLED de 6.5 inci) și iPhone Xc/iPhone 9 (ecran LCD de 6,1 inci). Acesta din urmă va fi un telefon mai ieftin, experții estimând că va costa în jur de 550-650 dolari.

În comparație, iPhone Xs va costa aproximativ 900 de dolari, iar modelul mai mare, iPhone Xs Max va fi peste 1.000 de dolari.

Tot în cadrul acestui eveniment ar putea fi lansat încărcătorul wireless AirPower, care a fost anunțat prima dată în urmă cu un an, dar nu este încă disponibil.


Update 31 august

Cei de la 9to5Mac au obținut fotografiile. În imagini putem vedea cele două modele premium de iPhone, cu ecran OLED: cel cu ecran de 5,8 inci (iPhone XS) și cel cu ecran de 6,5 inci (iPhone XS Plus).

Conform noilor imagini, telefoanele vor fi disponibile într-o nouă culoare, aurie.

De asemenea, jurnaliștii au obținut fotografii și cu noul Apple Watch. Ca noutate, ceasul va avea și el ecran edge-to-edge.

Totodată, Apple a trimis invitația de presă pentru evenimentul în care vor fi prezentate oficial cele trei noi modele de iPhone. Acesta va avea loc pe 12 septembrie, la Steve Jobs Theater din Cupertino, unde se află sediul Apple.

Potrivit informațiilor pe care le avem până acum, noile telefoane nu vor aduce inovații deosebite, ci vor fi îmbunătățiri ale modelului iPhone X.


Update 29 august

Potrivit analistului Apple Ming-Chi Kuo, modelul mai ieftin, cel cu ecran LCD de 6,1 inci, va fi disponibil mai târziu. Astfel, acesta va ajunge în magazine abia în luna octombrie, în timp ce modelele premium, cu ecran OLED, vor fi disponibile de la sfârșitul lunii septembrie.

Atât modelul cu ecran LCD cât și cel cu ecran OLED de 6,5 inci, iPhone X Plus, vor avea și versiuni dual-SIM în anumite țări, scrie GSM Arena.

Kuo contrazice zvonurile anterioare și susține că modelele de iPhone din acest an nu vor fi compatibile cu Apple Pencil.

În schimb, modelul mai mare, iPhone X Plus, ar putea avea funcția split screen pentru multitasking, astfel încât utilizatorii vor putea rula simultan mai multe aplicații.


Update 28 august

Bloomberg a publicat un raport care prezintă cele mai recente detalii despre specificațiile celor trei noi modele de iPhone. Conform acestui raport, toate cele trei modele vor avea design edge-to-edge și „breton”, iar sistemul Touch ID va fi înlocuit cu Face ID.

De asemenea, ele vor avea o interfață care va permite comenzi prin intermediul gesturilor, tehnologie pe care Apple a introdus-o anul trecut, la iPhone X.

Cele trei modele sunt menționate deocamdată după numele lor de cod: N84 (modelul mai ieftin, cu ecran LCD), D32 (succesorul lui iPhone X) și D33 (iPhone X Plus).

Fanii vor putea alege între trei modele diferite, la prețuri diferite: va exista un iPhone mai ieftin, dar și unul foarte scump -modelul iPhone X Plus.

Acesta va fi cel mai mare telefon lansat până acum de Apple (cu ecran de 6,5 inci) și ca noutate va oferi posibilitatea folosirii mai multor aplicații simultan, pe ecranul împărțit în două.

De asemenea, D32 și D33 vor avea îmbunătățiri la viteza procesorului, dar și la camerele foto.

Modelul Plus va avea cameră duală pe spate, nu cameră triplă, deși unele zvonuri anunțau această specificație, menționează cei de la Phone Arena.

De asemenea, în anumite țări vor fi lansate versiuni ale modelelor cu dual-SIM, acestea fiind căutate mai ales de utilizatorii din Asia.

Potrivit informațiilor, Apple nu a ales încă denumirile pentru cele trei modele, dar este posibil să vedem în septembrie lansarea seriei care va include iPhone 9, iPhne Xs și iPhone X Plus.


Update 21 august

Conform publicației germane Macerkopf, precomenzile pentru cele trei noi modele de iPhone vor începe vineri, pe 14 septembrie. 

Telefoanele vor fi lansate în magazine pe 21 septembrie, iar prezentarea oficială, momentul așteptat cu mult interes de fanii Apple, dar și de experți, va avea loc pe 12 septembrie.

Tot în această perioadă Apple va lansa și noul sistem de operare, iOS 12, care va deveni disponibil după data de 18 septembrie, scriu cei de la Phone Arena.

Potrivit informațiilor pe care le avem până acum, Apple va lansa trei modele de iPhone:

  • iPhone Xs, cu ecran OLED de 5,8 inci,
  • iPhone Xs Plus, cu ecran OLED de 6,5 inci,
  • iPhone 9, cu ecran LCD.

Toate cele trei modele vor avea sistem de recunoaștere facială Face ID și procesor A12 de 7nm.


Update 17 august

Potrivit unui raport publicat recent de Economic Daily News din Taiwan, urmașul lui iPhone X și modelul mai mare, iPhone X Plus, vor fi amândouă compatibile cu Apple Pencil.

Stiloul va putea fi folosit numai pe cele două modele cu ecran OLED, nu și pe cel ieftin, care va avea ecran LCD.

Apple Pencil a fost lansat în noiembrie 2015, cu iPad Pro și de atunci poate fi folosit pentru toate modelele de tablete iPad Pro, iar recent și la gadgeturile mai ieftine, cum este a șasea generație de iPad, cu ecran de 9,7 inci.

Dacă aceste zvonuri se vor confirma, atunci vom vedea primele modele de iPhone care vor avea Apple Pencil.

Rămâne de văzut și dacă Apple va lansa un stilou mai mic pentru iPhone, fiindcă actualul model este prea mare pentru un telefon și nu a mai primit un update de trei ani.

Update 30 iulie

Benjamin Geskin a publicat pe contul său de Twitter imagini cu prototipuri ale modelelor iPhone X Plus și iPhone 9. Este vorba de telefoanele care vor avea ecran de 6,5 inci, respectiv 6,1 inci.

Unități dummy (care nu sunt funcționale) de acest fel apar online în fiecare an, cu câteva luni înainte de lansarea oficială.

Aparatele sunt realizate de obicei după schițe furnizate de fabricile din China, care asigură componentele pentru iPhone, prin urmare ca design sunt foarte aproape de modelul real, dacă nu chiar identice.

Trebuie să atragem atenția asupra unui detaliu interesant: in aceste poze, iPhone X Plus nu are cameră foto triplă, ci una duală, la fel ca iPhone X. Prin urmare, este posibil să vedem camera triplă pe un iPhone abia anul viitor.

Modelul mai ieftin din acest an, care va avea ecran LCD de 6,1 inci, va avea margini ceva mai groase și cameră foto simplă pe spate. Se va numi probabil iPhone 9, fiind considerat succesorul lui iPhon 9, deși va avea multe specificații de la iPhone X, inclusiv aspectul.

Prețurile pentru noile modele de iPhone din acest an vor fi: 700-800 dolari pentru iPhone cu ecran LCD, 899 dolari pentru noua generație de iPhone X și peste 999 dolari pentru iPhone X Plus.


Conform informațiilor disponibile până în acest moment, Apple la lansa un succesor al iPhone 8, care se va numi probabil iPhone 9, dar și două versiuni ale noului iPhone X.

Astfel, vom vedea un iPhone X cu ecran OLED de 5.8 inci și unul mult mai mare, care se va numi probabil iPhone X Plus și va avea un ecran de 6,5 inci. Ambele vor avea ecran OLED, în timp ce iPhone 9 va avea ecran LCD și va fi cel mai ieftin dintre cele trei modele.

Toatele cele trei modele vor avea însă un design similar cu actualul iPhone X, inclusiv ecranul cu „breton”, scriu cei de la Phone Arena.

Iată informații detaliate despre specificațiile noilor modele:

Procesor A12

Noile modele de iPhone vor avea un nou procesor, de 7nm, care va fi produs tot de compania TSMC, care a fabricat și modelul A11.

Noua tehnologie va îmbunătăți viteza procesorului cu până la 20% și va reduce consumul de energie cu 40%. Astfel, telefonul va fi mai rapid și va consuma mult mai puțină baterie, un detaliu deosebit de important.

Încărcare rapidă

Noile modele vor beneficia de o încărcare mai rapidă, iar Apple ar putea include și un adaptor de 18W în cutie, alături de iPhone.

Astfel, vestea bună este că accesoriile pentru încprcare rapidă vor fi incluse, nu se vor mai vinde separat, ca anul trecut, când utilizatorii de iPhone au fost nevoiți să mai plătească 49 de dolari pentru încărcător și 25 de dolari pentru cablu.

Un încărcator de 18W este un upgrade important față de banalul accesoriu de 5W, care vine în prezent cvu iPhone X.

Două cartele SIM

Anul acesta am putea vedea primul model de iPhone compatibil cu două cartele SIM. Este vorba probabil de versiunea mai mare, iPhone X Plus, care va fi dual-SIM.

Memorie 4GB de RAM

iPhone X și X Plus vor avea probabil 4GB de RAM, o schimbare importantă, având în vedere că actualul iPhone X are doar 3GB.

Sistem iOS 12

Toate cele trei modele de iPhone vor avea noul sistem de operare, iOS 12, aflat acum în faza de testare beta. Noul sistem va aduce îmbunătățiri la nivelul notificărilor, dar și pentru asistenta digitală Siri și Memoji.

Cameră foto triplă pe spate

Unul dintre cele mai interesante zvonuri vorbește despre o premieră mult așteptată de fanii Apple: primul iPhone cu cameră foto triplă.

Specificația s-ar putea regăsi pe modelul mai mare, iPhone X Plus, în timp ce noul iPhone X va avea probabil cameră duală, iar iPhone 9 o singură cameră.

Astfel, Apple ar putea urma exemplu Huawei, primul producător care a lansat un smartphone cu cameră triplă. Astfel, Apple va introduce și un senzor monocrom, care va permite realizarea de fotografii foarte bune chiar și pe lumină slabă.

Există însă și informații potrivit cărora primul iPhone cu cameră triplă va fi lansat abia anul viitor.
 

Share articol: