Update 23 iulie

Un raport publicat de platforma Techmaniacs prezintă specificațiile noilor gadgeturi din seria Note 10, conform unor informații furnizate pe surse.

Astfel, noile modele vor avea mai multe îmbunătățiri comparativ cu seria anterioară. Stiloul S Pen va avea mai multe opțiuni pentru Air Command și va putea emite un sunet atunci când subliniezi ceva pe ecran.

Note 10 și Note 10+ vor avea o singură cameră pentru selfie, iar pe spate un modul triplu (senzor principal 12MP + 12MP telephoto + 16MP wide), respectiv unul cu patru camere (modulul triplu, la care se adaugă un senzor ToF).

Galaxy Note 10 va avea avea ecran de 6,3 inci cu rezoluție de 1080p, iar pe Note 10+ vom regăsi un ecran de 6,8 inci, cu rezoluție 1440p.

Ambele vor avea procesor Snapdragon 855+, sau Exynos 9825, în funcție de regiunile unde vor fi vândute.

La capitolul memorie și spațiu de stocare vom vedea 8GB de RAM și 256GB pe modelul Note 10 și 12GB și 256GB pe versiunea mai mare.

Desigur, va exista o diferență și la capacitatea bateriei: 3.500 mAh pe Note 10 și 4.300 mAh pe Note 10+.

Samsung nu va mai introduce pe această serie butonul Bixby, iar asistentul digital va putea fi activat cu ajutorul butonului home.
 


Update 19 iunie

Potrivit celor de la CNET, care citează o sursă apropiată companiei, Samsung va prezenta oficial noile modele Galaxy Note 10 și Note 10 Pro pe 7 august.

Evenimentul Unpacked va avea loc la Brooklyn Barclays Center, unde a fost prezentat și modelul Note 9, anul trecut.
Anul acesta vom vedea însă mult mai multe versiuni ale noului phablet, nu una singura, așa cum se întâmpla până acum.

Astfel, vor fi lansate două modele (Note 10 și Note 10 Pro) cu conexiune 4G LTE și două versiuni cu conexiune 5G.

Avem și o informație despre preț. Versiunea stantard, Note 10 cu conexiune 4G LTE, ar putea costa în jur de 1.100-1.200 dolari. Prin urmare, prețul pentru versiunile cu 5G și pentru modelul Pro va fi foarte mare.

Anul trecut, Galaxy Note 9 a fost lansat pe 9 august și a ajuns în magazine pe 23 august. În acest an evenimentul va avea loc mai devreme, iar noua serie Note 10 ar putea ajunge la utilizatori începând cu data de 21 august.
 


Update 10 iunie

Potrivit publicației Phone Arena, noua serie Galaxy Note 10 va fi lansată pe 10 august. Vor fi lansate două modele - Note 10 și Note 10 Pro - cu specificații similare, singurele diferențe vor fi la dimensiunea ecranului și la nivelul camerei foto. Astfel, Note 10 Pro va avea pe spate patru camere foto în loc de trei.

Noi randări publicate recent confirmă schimbările anunșate deja: noile telefoane nu vor mai avea jack pentru căști și nici buton Bixby.

De asemenea, camera frontală va fi amplasată central, nu în colț, iar modulul foto de pe spate va avea senzorii dispuși vertical, nu orizontal.

Dacă noua seria va fi lansată într-adevărat pe 10 august, atunci vânzările vor începe de pe 25 august.

Foto: Phone Arena


Este prea devreme să avem informații oficiale, dar randările realizate de experți, pe baza zvonurilor, oferă detalii interesante.

Steve Hemmerstoffer și publicația 91Mobiles au realizat randări cu noul phablet care va fi lansat în luna august. Astfel, devine clar că vom vedea un model foarte diferit de celelalte versiuni Note din anii trecuți.

Galaxy Note 10 va avea modulul camerei foto de pe spate amplasat vertical, nu orizontal ca până acum. În plus, vor fi trei camere foto pe spate, cu specificații similare celor pe care le regăsim deja pe seria Galaxy S10.

Asta înseamnă, desigur, că și pe acest model vom avea un senzor cu deschidere variabilă, pentru fotografii clare chiar și pe lumină mai slabă.

Mai exact, cele trei camere foto vor fi în următoarea configurație: senzor principal de 12MP, senzor de 16MP super-wide-angle și senzor de 12MP telephoto (pentru zoom 2x).

Alături de modulul foto se va afla LED-ul flash, însă nu mai exista senzor pentru monitorizarea pulsului. Probabil ca Samsung va renunța la această funcție.

Ecranul telefonulul va fi curbat, AMOLED, cu diagonală de 6,3 inci și senzor de amprentă integrat în display. Marginile vor fi extrem de subțiri. Camera frontală va fi amplasată central, într-un mic orificiu din ecran.

Telefonul va avea port USB-C, dar nu va mai avea jack pentru căști. O altă modificare interesantă: în randări nu mai vedem un buton pentru Bixby, doar butoanele pentru volum și power.

În 2019, Samsung va lansa patru versiuni diferite pentru Galaxy Note 10

Alături de Galaxy Note 10 va fi lansată și o versiune superioară, mai scumpă și mai mare. Galaxy Note 10 Pro va avea ecran de 6,75 inci și patru camere foto pe spate.

Ambele versiuni vor avea procesor Exynos 9820 pentru Europa și Snapdragon 855 în SUA.

Cei de la SamMobile susțin că Samsung a înregistrat deja patru versiuni diferite ale Note 10, dintre care două cu tehnologie 5G. Astfel, vor fi lansate patru variante de phablet:

  • Galaxy Note 10
  • Galaxy Note 10 5G
  • Galaxy Note 10 Pro
  • Galaxy Note 10 Pro 5G.

Foto: Phone Arena