LG V40 ThinQ are trei camere foto pe spate, dispuse orizontal. Aici găsim un senzor principal, cu un câmp de imagine de 78 grade, unul ultra wide angle de 107 grade și unul telephoto, cu un câmp de 45 de grade. Lentilele sunt de 16mm, respectiv 25 mm și 50 mm și oferă un zoom optic de 3x.

Senzorii au și stabilizator optic de imagine, astfel încât pot face poze mai bune și pe lumină slabă. De asemenea, senzorul principal are autofocus Dual Pixel.

Cele două lentile sencundare oferă un zoom foarte bun sau o fotografiere cu un câmp de imagine foarte mare.

Rezoluțiile celor trei senzori sunt: 12MP pentru cel principal, 12MP pentru telephoto și 16MP pentru senzorul ultra wide-angle, scrie GSM Arena.

Toate cele trei lentile pot înregistra video în HDR, putând fi setate pentru o înregistrare cu rezoluție 4K la 60 de cadre pe secundă, sau una de 1080p, la 240 cadre pe secundă, pentru efect slow-motion.

Telefonul are și un motor cu Inteligență Artificială, care recunoaște obiectele și figurile din imagine. Tot datorită acestei specificații, telefonul poate realiza un GIF, din trei fotografii surprinse aproape simultan de cele trei lentile, care sunt ulterior combinate într-un montaj.

Ecranul telefonului este de 6,4 inci, FullVision, QHD OLED, cu aspect de imagine 19,5:9. În interiorul „bretonului” de pe ecran se află o cameră fontală duală, de 8MP + 5MP.

Sistemul de operare este Android 8.1 Oreo, procesorul Snapdragon 845, iar memoria 6GB de RAM. Modelul este dipsonibil doar în versiunea cu 64GB spațiu de stocare, dar acesta poate fi extins cu ajutorul unui card microSD.

Bateria este destul de slabă, de numai 3.300 mAh, dar telefonul are încărcare rapidă QuickCharge, inclusiv încărcare rapidă wireless, o premieră pentru LG.

Noul smartphone va fi disponibil de pe 18 octombrie în culorile negru sau albastru, iar prețul de pornire este de 900 de dolari.