Brian Kwon, reprezentantul LG Electronics, a anunțat că această companie nu va lansa deocamdată un smartphone pliabil, deși apăruseră multe zvonuri în acest sens.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe care a avut loc la Seul. Kwon a confirmat că LG intenționa să lanseze un telefon pliabil în același timp cu un smartphone 5G, dar în cele din urmă a renunțat să mai producă acest model, scrie Android Authority.

Principalul motiv pentru care LG amână lansarea unui asemenea gadget este prețul foarte mare pe care îl va avea telefonul.

Astfel, în loc de un telefon pliabil, LG vrea să producă modele de smartphone la care se pot atașa ecrane suplimentare. Un gadget de acest fel, cu dual display, ar putea fi lansat chiar peste câteva zile, la târgul de tehnologie MWC 2019.

În noiembrie 2018, LG a obținut brevet pentru lansarea a trei tipuri de telefoane pliabile: the LG Flex, LG Foldi și LG Duplex.

Prin urmare, tehnologia există, dar deocamdată compania nu vrea să riște producând un telefon care ar presupune costuri foarte ridicate și care s-ar putea să nu se vândă prea bine.

Și Honor ar putea amâna lansarea unui telefon pliabil, după cum au anunțat recent oficialii companiei.

În acest fel, Samsung și Huawei ar putea fi singurii producători care vor prezenta în curând primele lor telefoane pliabile.

Alte companii vor aștepta să vadă dacă aceste noi modele se vor bucura de succes sau vor fi un eșec răsunător.

Sursa foto: LetsGoDigital


Urmărește cele mai importante știri, pe ProTv Plus: