Inclus in categoria "phablet", la granita intre un telefon si o tableta, G2 este ultraslim si are un ecran full HD de 5,2 inch si niciun buton pe partea frontala sau laterala. Singurele doua - care controleaza volumul, lanseaza camera si un editor de text - sunt plasate in spate.

Ce e unic este faptul ca butoanele au fost pozitionate in spate, dupa ce am facut studii ergonomice si biometrice (Jamie Korman, purtator de cuvant)

LG G2 a fost vazut pe lista unui retailer german. Versiunea de 16GB va costa 599 de euro la liber, in timp ce cea de 32GB va fi la pretul de 629 de euro. Cel mai probabil, acestea vor fi preturile la care telefoanele vor ajunge in toate tarile europene.

Ecranul de 5,2 inch al smartphone-ului este IPS si are rezolutia 1920x1080p. El foloseste o tehnologie care ii permite sa economiseasca 26% din baterie atunci cand afiseaza o imagine fixa, fapt care ar duce la un consum total redus cu 10%, sustine compania.

LG G2 e construit in jurul unui cip Snapdragon 800, cu procesor quad-core la 2,3 GHz, 2 GB de RAM si GPU Adreno 330.

Sud-coreenii s-au gandit cum sa usureze viata utilizatorilor, care pot raspunde la un apel pur si simplu ridicand telefonul. Si, pe masura ce telefonul se apropie de ureche, volumul se reduce singur. Daca altcineva vrea sa-l foloseasca, exista optiunea "Guest Mode", care permite blocarea unor aplicatii si e extrem de utila pentru parintii ai caror copii par lipiti de ecran si vor mereu sa se joace cu electronicele celor mari.

Amatorii de fotografie vor testa cu siguranta senzorul foto de 13 megapixeli. Camera telefonului are stabilizare optica si este capabila sa filmeze FullHD la 1080p cu 60fps.

Are un stabilizator de imagine optica si iti permite sa faci fotografii clare chiar si cand esti in miscare, in masina sau in tren (James Fisher, director de marketing LG)

Bateria telefonului este de 3000 mAh.

Principalii competitori din zona phablet sunt Samsung, HTC si Sony, pe care LG spera, daca nu sa-i intreaca, macar sa-i egaleze.

De altfel, analistii au remarcat asemanarile cu Galaxy 4 al celor de la Samsung, care pana acum era cel mai puternic smartphone de pe piata. In ultimul trimestru, compania a avut o cifra de afaceri de 5,2 miliarde de dolari, intrecandu-i chiar si pe cei de la Apple. Sud-coreenii de la Samsung isi vor lua probabil revansa la inceputul lui septembrie, cand e asteptat pe piata Galaxy Note 3.

Si tot atunci apare in magazine si primul hibrid smartphone - tableta al finlandezilor de la Nokia: Lumia 625, cu un pret accesibil de numai 230 de euro.