Potrivit unui raport publicat de Android Police, LG va lansa un smartphone cu cinci camere foto. Este vorba de noul V40, care este succesorul modelului V30.

Deocamdată nu știm detalii despre aceste cinci camere foto, dar probabil că două vor fi frontale și o cameră triplă pe spate, ca la Huawei P20 Pro. 

Ideea unei camere triple s-a bucurat de mare succes și e posibil să fie adoptată curând și de alți producatori, inclusiv de Samsung, la noul varf de gama Galaxy S10 Plus. Prin urmare, nu este chiar surprinzator ca LG pregateste la randul sau un asemenea gadget.

LG V40 va avea și „breton”, care va putea fi insa dezactivat din setările ecranului, la fel ca în cazul flagship-ului LG G7.

Este foarte probabil ca noul telefon să aibă și sistem de autentificare de tipul Face ID, cred cei de la Tech Radar. Știm însă că modelul va avea și senzor de amprentă pe spate, deci e posibil să există două variante de autentificare, sau una singură, prin amprentă, caz în care ambele camere frontale vor fi folosite pentru pozele selfie, nu și pentru recunoaștere facială.

Noul telefon va avea procesor Snapdragon 845, ecran OLED și buton special pentru Google Assistant și va fi anunțat probabil în luna septembrie, dată la care sunt lansate oficial telefoanele din seria V.