Dupa ce Samsung, Apple si ZTE au obtinut brevet pentru fabricarea unui smartphone pliabil, este randul companiei LG sa faca acest pas.

Potrivit Daily Mail, brevetul ar fi fost obtinut anul trecut, insa anuntat abia acum, cand au fost publicate si schite cu telefonul.

Deocamdata nu cunoastem numele acestui gadget, insa din imagini putem observa ca brevetul a fost obtinut pentru doua prototipuri diferite de telefon pliabil.

Unul dintre acestea prezinta un telefon cu ecran care se poate indoi in jumatate, transformandu-se din telefon in tableta si invers.

A doua varainta prezinta un design similar, care difera insa prin faptul ca al doilea ecran, cand este desfacut, este putin mai mare ca primul.
 

Telefonul LG va avea camera doua cemere foto pe spate si va beneficia de tehnologia de afisare Always On, care permite verificarea notificarilor fara atingerea ecranului.

Cei mai mari producatori de telefoane mobile au inceput o cursa pentru lansarea unui smartphone pliabil, care este considerat deja gadgetul viitorului.

Apple a anuntat ca a obtinut brevetul pentru un smartphone care se deschide ca o carte, inca din noiembrie 2017. Astfel, un iPhone se va transforma practic intr-un iPad.

Trebuie mentionat ca expertii sustin ca LG va produce pe viitor ecranele OLED pentru Apple, iar acest parteneriat poate fi pus in pericol daca si LG vrea sa produca propriul smartphone pliabil.

La randul sau, Samsung a mentionat deja ca va lansa un telefon pliabil chiar anul acesta.

Castigatorul cursei pentru telefonul pliabil pare sa fie insa ZTE, care a lansat in octombrie Axon M, un smartphone care seamana destul de mult cu acest conceput de telefon pliabil.

Axon are doua ecrane, care pot forma unul singur, mai mare, insa cele doua ecrane sunt despartite intr-o margine, motiv pentru care multi specialisti considera ca nu putem considera de fapt acest telefon va fiind unul pliabil.