Samsung ramane numarul 1 dupa primul trimestru al anului 2016.

Samsung a vandut 81.18 milioane de telefoane in perioada ianuarie - martie din acest an, avand un procent de 23.2% market share. Astfel, compania din Coreea este pe primul loc in topul producatorilor conform topului Gartner. Apple este pe locul 2 dupa ce a vandut 51.62 de milioane de unitati, echivalent cu 14.8% market share.

Problema celor doua companii este ca ambele au suferit un declin! De 0.9% in cazul Samsung si de 3.1% in cazul celor de la Apple!

In schimb, producatorii din China au urcat mult. Huawei, Xiaomi si Oppo au crescut in tara lor si au luat din procentele Lenovo si Samsung. Huawei este pe locul 3 in continuare in clasamentul total cu 28.86 milioane de telefoane vandute, adica un procent de 8.3%. Cresterea fata de anul precedent este de 2.9%. Oppo a inregistrat cea mai mare crestere, de 145%.

In total, piata globala de telefoane a totalizat 349 de milioane de telefoane vandute, o crestere de 3.9% fata de aceeasi perioada din 2015. Cei de la Gartner spun ca vanzarile de smartphone au fost conduse de cererea pentru telefoanele low-cost de pe pietele in dezvoltare.

Share articol: