Lumia 530, cu Windows Phone 8.1, este disponibil in Romania. Smartphone0ul le permite oamenilor sa se bucure de inovatiile si serviciile Microsoft oferite de smartphone-urile Lumia high-end.

Smartphone-ul are cea mai noua versiune Windows Phone 8.1, incluzand notificari one swipe de la Action Center si tastatura rapida Word Flow.

El vine cu un procesor puternic quad-core Qualcomm Snapdragon, ce ofera o experienta mai rapida de utilizare a aplicatiilor favorite, a jocurilor si a navigarii pe Internet fara decalaj, pe un ecran LCD de 4 inch.

Lumia 530 ofera integrare continua cu serviciile Microsoft precum Skype si Microsoft Office, disponibile chiar de la scoaterea din ambalaj a dispozitivului.

Cei care cumpara telefonul vor putea accesa si aplicatii sociale precum Uber, Instagram, WhatsApp, Viber si WeChat, plus aplicatii cheie din zona jocurilor precum Asphalt 8, disponibile in Windows Phone Store.

Varianta dual SIM 3G ofera comutare usoara intre doua carduri SIM, ajutand oamenii sa-si gestioneze costurile cu transferurile de date prin separarea clara a apelurilor și mesajelor.

Exista si aplicatii marca Lumia precum Creative Studio si Glam Me, care ajuta la efectuarea de selfie-uri de calitate, ghidate de voce, prin intermediul camerei foto principale de 5MP.

Smartphone-ul are 4GB de spatiu, expandabil cu carduri SD pana la 128 GB. In plus, sunt oferiti 15GB gratuiti de stocare de date in cloud pe Microsoft OneDrive, ce permite utilizatorilor sa sincronizeze, acceseze si partajeze fisiere intre Lumia 530 si computere, laptop-uri si tablete.

“Lumia 530 stabileste referinta pentru smartphone-uri la preturi accesibile, avand aplicatii de varf, caracteristici si o constructie de calitate”, a declarat Rossen Petkov, General Manager, Microsoft Devices, Romania si Balcani.  “Lumia 530 demonstreaza preocuparea noastra pentru a atrage cat mai multa lume catre ecosistemul Windows Phone, prin dispozitive atractive, care pun in lumina activitatea Microsoft in domeniul digital si imbogatesc experientele de viata ale utilizatorilor”.

Lumia 530 va fi disponibil la partenerii din Romania incepand cu aceasta saptamana. Exista o gama vasta de culori:portocaliu aprins, verde aprins si nuante neutre de gri si alb impreuna cu o colectie de capace interschimbabile colorate