Microsoft Devices a anuntat cel mai ieftin telefon cu Windows Phone 8.1. Lumia 530 e urmasul celebrului 520 si va fi disponibil in Europa incepand din luna august. Lumia 530 vine cu un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 200, la 1,2 GHz, 512 MB RAM, display de 4 inci cu rezolutie 854x480 si o camera foto de 5 MP. Spatiul intern de stocare, de 4 GB poate fi extins pana la 128 GB, cu ajutorul unui card microSD. In acelasi timp, utilizatorii pot sta fisiere folosind si cei 15 GB oferiti gratuit in cloud prin serviciul OneDrive.

Lumia 530 sta insa aproape la fel la specificatii decat predecesorul lui. Poate cu putin mai slab, in ceea ce priveste GPU-ul (Adreno 302 - Adreno 305), spatiul intern de stocare (4 GB - 8 GB) si rezolutia la care poate filma camera (video 720p@30fps vs 480p@30fps).

Ultima versiune de Windows Phone 8.1 ofera notificari de la Action Center si tastatura rapida Word Flow, dar si integrare continua cu Skype si Microsoft Office. Cei de la Microsoft anunta o autonomie in conversatii de 13,4 ore, oferita de bateria de 1.430 mAh, in timp ce autonomia pentru playback video ajunge la 5 ore si jumatate. Lumia 530 va fi disponibil in versiunea cu o singura cartela sau dual-SIM si nu e compatibil cu standardul 4G.

"Lumia 530 subliniaza angajamentul nostru de a produce smartphone-uri la un pret accesibil tuturor, ceea ce va permite si mai multor oameni sa descopere produsele de top ale Microsoft", spune vicepresedintele Microsoft Devices, Jo Harlow.

In ceea ce priveste culorile, utilizatorii au 4 variante la dispozitie: verde deschis, portocaliu deschis, alb sau gri inchis. Carcasele sunt interschimbabile. Printre accesoriile optionale se numara si o carcasa Flip Shell, de tip coperta. Microsoft a anuntat si un mini difuzor Bluetooth, potrivit pentru 530. Difuzorul portabil Bang by Coloud le permite utilizatorilor sa conecteze difuzoare multiple pentru generarea unui lant sonor de putere. Deocamdata, Mi crosoft nu a anuntat niciun pret oficial, dar se estimeaza ca Lumia 530 va costa undeva aproximativ 85 de euro inainte de taxe si subventii.. 

SPECIFICATII LUMIA 530: