Microsoft a anuntat astazi ca Lumia 930, bazat pe Windows Phone 8.1, este disponibil in Romania. Terminalul ofera tot ce este mai bun de la Microsoft si Lumia in scopul furnizarii celei mai bogate experiente video si foto pe un smartphone.

Lumia 930 inglobeaza o suita bogata de aplicatii si servicii in cadrul unui design superb, cu elemente metalice si culori vibrante, mentinand, in acelasi timp, continutul precum fotografii, filme si documente sincronizat cu dispozitivele de tip Windows Phone, PC, tableta si Xbox.

Afisajul clar Full HD OLED de 5 inch permite utilizatorului sa urmareasca spectacolele, filmele sau secventele video favorite, iar gratie unei baterii de 2420 mAh si a modului de incarcare wireless incorporat, acesta nu trebuie sa-si mai faca griji legate de durata de functionare a bateriei. 

Camera PureView de 20 MP, cu stabilizare optica a imaginii si tehnologie optica ZEISS de inalta calitate face din realizarea si redarea imaginilor si secventelor video un proces rapid si facil.

Prin intermediul aplicatiei Nokia Camera cu Living Images, utilizatorul poate adauga usor miscare si emotie imaginilor statice, in vreme ce aplicatiile de prelucrare a imaginii precum Nokia Storyteller, Nokia Creative Studio si Nokia Refocus genereaza niveluri noi de creativitate oricarei fotografii efectuate.

Datorita celor patru microfoane de mare performanta si tehnologiei Rich Recording, Lumia 930 realizeaza secvente video HD la un nivel calitativ fara precedent, cu inregistrare audio directionala si suport pentru inregistrare si redare sunet de tip surround.

Procesorul quad-core Qualcomm Snapdragon 800 de 2,2 GHz transforma activitati precum jocurile pe Xbox, captarea de imagini si procesarea video in experiente mai rapide si mai bogate.

Noul SensorCore introduce capacitatea de sesizare a miscarii in caz de nivel scazut de energie, utilizatorul fiind astfel ajutat sa-si urmareasca activitatea intreaga zi fara sa foloseasca pana la capat puternica baterie de 2420 mAh – o functie inovatoare de monitorizare a activitatilor fizice conectata la Bing Health and Fitness.

Serviciile integrate, precum notificarile de la Action Centre, noul pachet de capabilitati Microsoft Enterprise, Microsoft Office, OneDrive, Nokia Camera si HERE Maps and Drive+, functioneaza impecabil pentru a face din Lumia 930 un instrument util pentru munca si distractie.

"In universul social in care traim astazi, inregistrarea video si impartasirea ei cu alti oameni au devenit mai importante ca oricand", a spus Rossen Petkov, General Manager, Microsoft Devices, Romania si Balcani. 

Lumia 930 va fi disponibil la partenerii din Romania incepand cu aceasta saptamana. Terminalul va fi disponibil intr-o gama diversa de culori, printre care se numara portocaliu aprins, verde aprins, negru si alb.