Microsoft anunta astazi disponibilitatea pe piata locala a modelelor Lumia 950 si Lumia 950 XL, primele telefoane care folosesc Windows 10 nativ. Varfurile de gama din portofoliul Lumia ofera utilizatorului o experienta familiara si unitara, aceeasi pe toate dispozitivele Windows, inclusiv functiile inovatoare Windows Hello beta pentru Lumia, care ofera autentificare prin citirea irisului, si Continuum pentru telefoane.

Lumia 950 si Lumia 950 XL, inovatiile de top din gama Microsoft, au o putere de procesare de ultima generatie si sunt dotate cu ecrane HD de exceptie, camera foto PureView de 20 megapixeli cu Flash triplu LED, care inregistreaza clipuri video la rezolutie 4K. Clientii din Romania pot achizitiona varful de gama Lumia incepand cu luna curenta de la partenerii locali, atat magazine retail, cat si cei trei operatori de telefonie mobila.

Lumia 950 si Lumia 950 XL  sunt concepute pentru oameni care isi doresc cele mai productive smartphone-uri cu cel mai productiv sistem de operare incorporat. Profesionistii care folosesc tehnologii mobile si isi doresc un telefon premium, care poate functiona si ca un PC, au acum partenerul perfect pentru dispozitivele lor care ruleaza deja Windows 10 - Lumia 950 si Lumia 950 XL.

Cu Windows 10 si functii precum Continuum pentru telefon, e mai usor ca niciodata sa realizezi mai mult cu ajutorul telefonului, fie ca te afli la birou, acasa sau pe drum.

Lumia 950 si Lumia 950 XL: terminale premium performante

Lumia 950 si Lumia 950 XL sunt primele telefoane Lumia care vin cu Windows 10 pre-instalat – oferind utilizatorului o experienta familiara si unitara, aceeasi indiferent de dispozitivul cu Windows utilizat, de la aplicatii cheie, precum Office-ul integrat, la acces catre intreg continutul prin OneDrive si cloud.

Atat Lumia 950, cat si Lumia 950 XL au functia Continuum pentru telefoane, imbunatatita de accesoriul optional Microsoft Display Dock, care poate fi achizitionat separat de la distribuitorii autorizati. Astfel, Windows 10 permite utilizatorilor sa-si foloseasca telefoanele ca PC-uri, conectandu-le la un monitor si transformandu-le intr-un ecran mai mare pentru divertisment. De asemenea, adaugand o tastatura si un mouse, telefonul poate functiona ca un PC cu aplicatii Windows 10, precum Microsoft Office si poate fi folosit, in acelasi timp, pentru preluarea apelurilor sau realizarea altor sarcini.

Utilizatorii terminalelor premium de ultima generatie Lumia 950 si Lumia 950 XL se pot bucura acum de performanta superioara. Ambele dispozitive au un ecran QuadHD AMOLED cu rezolutie de pana la 564ppi, care ofera un plus de claritate in vizualizarea fotografiilor, a clipurilor video si a textelor, chiar si in lumina directa a soarelui.

Tehnologia PureView de la Microsoft este incorporata in camerele foto a ambelor telefoane Lumia 950 si Lumia 950 XL, oferind un senzor de 20MP si Flash triplu LED. Camera foto surprinde imaginea perfecta chiar si in cele mai provocatoare conditii, iar imaginile pot fi sincronizate automat cu toate dispozitivele Windows 10 prin intermediul aplicatiei Windows Photo si pot fi partajate cu usurinta in cercurile de prieteni sau cu familia.

Pentru ca toate acestea sa fie posibile cu un plus de rapiditate, ambele telefoane dispun de procesoare de ultima generatie Qualcomm Snapdragon.