UPDATE 4.22.2013, ora 10:20: Doar 373 de site-uri participa la protest si niciun nume mare nu este pe lista

Cunoscuta grupare de hackeri Anonymous a dat semnalul organizarii unei greve a Internetului, luni, in semn de protest fata de CISPA, legea care ar urma sa le permita site-urilor sa transmita Guvernului american informatiile personale ale userilor. Hackerii vor un protest mondial pe data de 22 aprilie. 

"Intram in bezna luni, 22 aprilie, la 6 dimineata (ora 9, ora Romaniei), pentru 24 de ore pentru a protesta impotriva proiectului terorist pe care Camera Reprezentatilor nu a reusit sa-l opreasca. Vom lua astfel noi insine masuri. Domnul DronObama a promis ca-si va folosi puterea de VETO pentru a opri aceasta lege in Senat. Un singur lucru e cert - nimeni nu poate controla internetul", se arata intr-un comunicat al hackerilor, citat de stirileprotv.ro.

Planul nu presupune insa inchiderea sau atacarea Internetului, ci doar o rugaminte catre toate site-urile de a protesta timp de 24 de ore.

Pe 18 ianuarie 2012, peste 7.000 de site-uri, inclusiv Wikipedia, Reddit si Google au protestat impotriva SOPA si PIPA, doua proiecte ce erau acuzate de asemenea de incercarea de a elimina confidentialitatea de pe internet. Cateva zile mai tarziu, ambele au fost abandonate.