"Dumnezeu se afla in toate, chiar si in iPhone-ul tau", spune intr-un comunicat de presa Arhiepiscopia Argesului si Muscelului, care a pregatit o aplicatie gratuita pentru iPhone si iPad, menita sa ii apropie pe crestini de biserica.

"Aplicatia pentru iPhone si iPad “Manastirea Curtea de Arges” ofera credinciosilor posibilitatea de a purta cu ei, oriunde s-ar afla, rugaciunile de suflet", anunta Arhiepiscopia Argesului si Muscelului, care va lansa softul joi dupa-amiaza.

Iata comunicatul de presa, asa cum a fost trimis el luni dimineata de Arhiepiscopia Argesului si Muscelului:

"Modul de trai modern este mai alert, avem mai multe responsabilitati si mai putin timp liber, de aceea multi dintre noi mergem din ce in ce mai rar la biserica pentru a ne ruga. Credinta noastra nu trebuie sa paleasca in absenta unui cadru religios. Important este sa ne indreptam gandurile catre divinitate si sa ne rugam, oriunde ne-am afla.

Tehnologia ar putea fi de un real ajutor in acest sens. Cu aplicatia gratuita “Manastirea Curtea de Arges”, nu vei mai uita sa-ti spui rugaciunile. Aplicatia include o colectie numeroasa de rugaciuni si acatiste dar si un planificator cu alarma, care iti aminteste ce rugaciune ti-ai propus sa spui, la ora si data setate de tine.

Pe langa toate acestea, vei avea acces la cele mai noi stiri ale Arhiepiscopiei Argesului (hramuri, pelerinaje, actiuni ale Bisericii Ortodoxe, intalniri si vizite ale inaltilor prelati, evenimente de caritate organizate de institutiile Bisericii, regulamente noi dar si colaborari cu alte rituri).

Manastirea Curtea de Arges” din iPhonul tau te va purta in alta lume deoarece aplicatia contine fotografii dar si un ghid turistic al acestui simbol architectonic construit de Neagoe Basarab la inceputul secolului al XVI-lea. Te vei putea refugia, chiar daca doar cu gandul, intr-un loc plin de sfintenie si de istorie in care te vei putea regasi pe tine insuti si poate chiar pe Dumnezeu".

Poti vedea cum arata aplicatia, accesand galeria foto de mai jos.

Foto: yoda.ro