Iar când spunem să le protejezi, ne referim în principal la două lucruri: nu le scăpa pe jos și ai grijă de bateria lor.

Cum prețurile smartphone-urilor au crescut în 2018 și urmează să crească și mai mult în următorii ani, profitând de trecerea la 5G, este important să știi să ai grijă de telefonul tău, pentru că va deveni costisitor să îl schimbi anual.

De cele mai multe ori, un telefon este schimbat atunci când este foarte avariat, când bateria nu mai rezistă mai mult de jumătate de zi sau când sistemul de operare este prea avansat pentru procesor.

Dacă excludem din discuție accidentele, atunci update-urile de OS fac în așa fel încât un telefon să rămână valid pe piață chiar și patru ani, ceea ce înseamnă că bateria e cea mai importantă.

Astăzi vorbim despre iPhone și modul în care îți poți proteja mai eficient bateria.

Burton Kelson, expert în tehnologie, explică: ”Știm cu toții că produsele Apple nu sunt deloc ieftine, de aceea mulți dintre noi vom alege produse generice compatibile. Dacă și tu faci asta, ar trebui să renunți. De ce? Deși la exterior pot arăta la fel, cablurile de încărcare compatibile nu sunt făcute la fel pe interior. Folosirea unui cablu care nu este original poate duce la supraîncărcarea bateriei, ceea ce o va distruge”.

Sorndip Dey, expert în AI de la Universitatea din Essex sugerează că și jocurile de pe telefon sunt periculoase:

„Jocurile de pe iPhone folosesc în mare măsură toate resursele telefonului, de la procesor, la placa grafică, pentru a reda cea mai bună experiență de utilizare. Problema este că, pe lângă faptul că bateria este golită repede, temperatura dispozitivului crește, iar un iPhone nu are un dispozitiv de răcire”.

Studiile spun că o creștere cu 10-15 grade Celsius a temperaturii telefonului poate duce la înjumătățirea duratei de viață a dispozitivului. Atunci când smartphone-ul devine prea fierbinte ca să îl mai atingi cu mână, temperatura crește și cu 25 grade Celsius.


Fii la curent cu cele mai importante știri, pe ProTv Plus: