Odată cu interzicerea impusă de Donald Trump companiilor americane de-a mai lucra cu furnizori din China, Google a fost nevoit să rupă relațiile comerciale cu Huawei.

Acest lucru se traduce prin retragerea serviciilor oferite de Google prin Android pentru telefoanele care folosesc acest sistem de operare.

În cazul Huawei, singura opțiune rămasă în picioare este să își dezvolte propriul OS, care pleacă de la un Android gratuit, denumit open-source, care însă nu va avea anumite funcții importante, printre care Google Play Store, Maps și Gmail.

Potrivit Phone Arena, Huawei are în plan să lanseze, odată cu propria versiune a sistemului de operare, o galerie de aplicații care să înlocuiască Google Play Store.

În acest sens, XDA notează că Huawei le-a cerut dezvoltatorilor să își mute aplicațiile și acolo. AppGallery este un serviciu regăsit deja pe cele 350 de terminale mobile pe care Huawei le-a vândut în ultimii 2 ani, dintre care 50% în afara Chinei.

AppGallery are în prezent 270 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună, iar următorul pas va fi ca Huawei să încerce să transforme acest magazin de aplicații într-unul popular pentru utilizatorii săi.