Producătorul chinez Meizu a lansat de curând un nou telefon, și este unul dintre acele dispozitive care te face, inevitabil, să te întrebi: oare am plătit prea mult pentru smartphone-ul meu?

Meizu 16Xs are un ecran AMOLED de 6,2 inci, fără notch, cu un senzor de amprentă integrat în display și cu margini simetrice de o dimensiune rezonabilă, atât în partea de sus, cât și în partea de jos.

Pe spate are o cameră triplă de 48MP+8MP+5MP, iar telefonul este „dirijat” de un procesor Snapdragon 675, având o baterie de 4.000 de mAh.

Un aspect foarte important: telefonul costă doar 245 de dolari în versiunea 6GB/64GB și 289 de dolari în varianta 6GB/128GB.

Am mai văzut produse similare realizate fie de Xiaomi, fie de Oppo, dar Meizu 16Xs și-ar putea adjudeca titlul de cel mai rezonabil telefon al anului, apreciază jurnaliștii de la Mashable.

În primul rând, camera de selfie de 16 megapixeli este poziționată pe marginea superioară, dar telefonul rămâne încă foarte subțire, păstrând aspectul de device fără margini.

În al doilea rând, în loc să pretindă că a implementat caracteristici originale gândite într-un laborator ultra secret, reprezentanții Meizu recunosc deschis că cele mai importante componente ale lui 16Xs sunt inspirate de Samsung – atât ecranul 2.232 x 1.080 pixeli, cât și senzorul foto de 48 de megapixeli.

Nu în ultimul rând, într-o perioadă în care producătorii se luptă să crească, din nou, dimensiunea telefoanelor dincolo de 6,5 inci, modelul 16Xs de 6,2 inci poate fi alegerea potrivită pentru multe persoane.

În trecut, veriga slabă a Meizu a fost software-ul, iar acum e destul de greu de stabilit dacă s-au făcut, într-adevăr, îmbunătățiri semnificative în această direcție.

Lăsând la o parte această incertitudine, producătorul chinez pare să fi realizat un device destul de bun pentru oricine caută să cumpere un telefon la un preț corect.

Meizu 16Xs va fi disponibil în patru variante de culoare: albastru, portocaliu, alb și negru și va putea fi cumpărat mai întâi în China, urmând ca în luna iulie să ajungă în unele țări din Uniunea Europeană și în India.

Sursa foto: Mashable / Meizu