Tranzactia este estimata la 5,44 de miliarde de euro si va marca iesirea Nokia de pe piata, candva cel mai mare producator de telefoane mobile, potrivit Bloomberg, citat de stirileprotv.ro

Astfel, Microsoft va plati 3,79 de miliarde de euro pentru divizia de telefoane si 1,65 de miliarde de euro pentru patente.

Fostul lider pe piata telefoanelor mobile isi va concentra de acum activitatea asupra serviciilor siretelelor, o decizie calificata drept "cea mai buna cale de a merge inainte, atat pentru Nokia, cat si pentru actionarii sai", a declarat presedintele Nokia, Risto Siilasmaa, citat intr-un comunicat.

Gigantul Microsoft incearca astfel sa ramana o companie importanta pentru consumatori, pe masura ce acestia folosesc tot mai putin computerele personale si se indreapta spre smartphone-uri.

De cealalta parte, Nokia a intampinat numeroase probleme financiare, dupa ce a pierdut o parte buna a pietii in favoarea altor competitori, printre care si Apple.

"Nokia si Microsoft au ramas in urma in ceea ce priveste smartphone-urile si este extrem de greu sa revina", a spus un consultant in telecomunicatii.

Nokia a raportat, in iulie, o scadere de 27% a vanzarilor de telefoane in al doilea trimestru. Finlandezii au avut pierderi de 5 milioane de euro in ultimele noua trimestre.

In urma acestei tranzactii, 32.000 de angajati ai Nokia vor fi transferati la Microsoft.