Microsoft face un pas poate iesit din tipare si lanseaza noul telefon cu Android Nokia X2, care vine sa completeze lista de telefoane cu Windows Phone a companiei.

Nokia X2 este urmasul lui Nokia X, lansat in februarie, inainte ca finlandezii sa intre oficial sub umbrela Microsoft. Atunci s-a speculat ca Microsoft ar urma sa renunte la linia de telefoane cu Android in favoarea gadgeturilor cu sistemul de operare propriu, insa nu s-a intamplat asta.

Noul Nokia X2 foloseste ceea ce Microsoft numeste "Nokia X Software Platform 2.0", care este un Android. Practic, Microsoft profita de popularitatea Android pentru a le oferi utilizatorilor servicii proprii.

S-ar parea ca Windows Phone va sta pe telefoanele foarte performante, iar sistemele de operare Android si Asha vor fi destinate gadgeturilor cu dotari medii sau scazute, scrie zdnet.com.

Nokia X2 vine cu aplicatii precum Skype, OneDrive, Outlook.com, dar si cu aplicatii Android.

La capitolul specificatii, smartphone-ul Nokia X2 are un ecran de 4,3 inch ClearBlack, camera principala de 5MP cu autofocalizare si blitz, cip Snapdragon 200 cu procesor dual-core la 1,2GHz si 1 GB de RAM.

Nokia X2 va putea fi cumparat de luna viitoare la pretul de 99 de euro si va fi disponibil pe portocaliu, negru cu verde, galben, alb si gri inchis mat.