Surface Duo are, așa cum îi spune și numele, două ecrane de 5,6 inci, fiecare dintre ele cu o rezoluție de 1350 x 1800. Atunci când cele două sunt extinse la maximum formează împreună un display mai mare, de 8,3 inci, cu o balama discretă în zona de mijloc. Pe baza patentelor pentru care a aplicat Microsoft în trecut, dar și pe baza celor pe care compania le avea deja, aceștia au reușit să creeze un sistem de prindere care oferă dispozitivului informații despre poziția celor două panouri, pentru ca interfața să se adapteze în consecință.

De exemplu, atunci când este folosit în modul „laptop”, dispozitivul este poziționat pe format landscape, iar atunci când e deschis partea de jos a ecranului afișează o tastatură virtuală. Când ecranele sunt extinse sub forma unui V inversat, atunci device-ul va rula o interfață dedicată de ceas alarmă, în așa fel încât Duo să poată fi plasat pe noptieră în timpul nopții și să-l trezească pe utilizator dimineața.
Atunci când a „apărut în public” pentru prima dată și pentru foart scurt timp, în octombrie anul trecut, Surface Duo era alimentat de un procesor Snapdragon 855. Deocamdată, însă, nu se cunosc informații suplimentare, precum tipul de display (va fi AMOLED sau LCD), compatibilitatea cu Surface Pen, posibile configurații, capacitatea bateriei sau estimări de preț.

Duo va fi primul dispozitiv Microsoft care va utiliza interfața Android, cu toate că gigantul deține câteva patente proprii în materie de sisteme de operare.