Dupa update-ul "Tango" pentru Windows Phone 7.5, compania fondata de Bill Gates ar putea pregati o varianta extrem de atractiva si competitiva pentru smartphone-uri. Este de asteptat ca Microsoft sa lanseze la sfarsitul acestui an Windows Phone 8, versiune cunoscuta si sub numele de Windows Phone Apollo.

Site-ul Pocketnow a intrat in posesia unei serii de informatii despre Windows Phone 8, destinate reprezentantilor Nokia. Sursa acestora este chiar Joe Belfiore, vice-presedinte si manager Windows Phone.

Windows Phone 8 va putea suporta procesoare multi-core si noi rezolutii ale display-ului. Noua versiune va avea o interfata Metro, suport pentru carduri microSD, facilitati pentru NFC (Near Field Communication) si posibilitatea transformarii smartphone-ului in portofel electronic.

Aplicatiile pentru Windows 8 ar putea fi adaptate mult mai usor pentru smartphone-uri. Microsoft va lansa in cursul acestui an Windows Store si este de asteptat sa fie disponibile peste 100.000 de aplicatii pentru Windows 8.

O alta functie ar putea fi un sistem de management al conexiunilor WLAN prin identificarea celor mai apropiate spoturi Wi-Fi prin facilitatea Local Scout din Bing Maps. Internet Explorer 10 Mobile ar putea folosi un server proxy dedicat, ce ar reduce cu pana la 30% incarcarea paginilor web.

Noul sistem de operare pentru smartphone-uri ar putea oferi si o securitate sporita printr-o criptare pe 128 biti a datelor. Windows Phone 8 ar putea avea o serie de facilitati pentru Skype, Xbox si suport Skydrive pentru partajarea datelor intre mai multe dispozitive.

Windows Phone 8 ar putea fi "Windows 8 for phones", o serie de tehnologii Windows 8 putand fi disponibile pe smartphone-uri. Noul sistem de operare dezvoltat de Microsoft ar putea creea premisele unei competitii reale cu celebrul Android.


Sursa: pocketnow.com