Telefoanele cu sistemul de operare Ubuntu voi avea dotari medii si de top, iar preturile vor fi "intre 200 si 400 de dolari" in America, a declarat fondatorul Canonical, Mark Shuttleworth, pentru The Inquirer.

Pretul este mic daca il comparam cu cel al telefoanelor bine cotate in acest moment. Un iPhone 5S se vinde cu 650 pana la 850 de dolari in SUA, in timp ce telefoanele cele mai bune cu Android costa 600 de dolari.

Ne orientam spre dotari de top pentru ca vrem oameni care cauta o experienta frumoasa si intensa si pentru ca ambitia noastra este sa vindem urmatorul tip de PC - Shuttleworth

Cei de la Canonical spun ca telefoanele Ubuntu cu dotari superioare se pot transforma in calculatoare adevarate, daca utilizatorul le ataseaza monitor, tastatura si mouse.

Declaratia este un semn ca baietii n-au renuntat la planul lor de a construi Ubuntu Edge, un smartphone pentru care au reusit sa stranga 32 de milioane de dolari pe Internet. Desi campania lor nu a avut succesul asteptat, s-ar parea ca ideea merge mai departe.

Primele telefoane cu Ubuntu vor aparea in acest an. BQ din Spania si Meizu din China au anuntat ca intra in ecuatie si ca le vor livra clientilor amatori telefoane cu noul sistem de operare mobil.

Echipa Ubuntu are mult de tras pana sa conteze pe piata. Deocamdata, datele pe anul trecut arata ca Android este pe cele mai multe dintre telefoanele mobile vandute: