Update 28 iunie

Divizia Huawei din Spania a publicat pe Twitter lista altor modele de smartphone care vor primi upgrade la versiunea Android Q.

Astfel, în acest moment știm că următoarele modele vor beneficia de noua versiune a sistemului de operare, alături de seria P30 și de Mate 20 Pro:

 

  •     Huawei Mate 10
  •     Huawei Mate 10 Pro
  •     Huawei Mate 10 Porsche Design
  •     Huawei Mate 20 lite
  •     Huawei Mate 20 RS Porsche Design
  •     Huawei Mate 20 X

Licența Huawei pentru folosirea sistemului Android expiră pe 19 august, în urma embargoului impus de SUA, dar acest lucru nu va afecta actualele modele de smarphone, care au fost deja lansate.


 

Producătorul chinez a anunțat pe Twitter că noile sale modele, care sunt deja disponibile în magazine, vor fi incluse în lista celor care vor primi curând actualizarea Android și vor trece astfel la cea mai recentă versiune a sistemului de operare, Android Q.

 

Acest update se va face până la finalului anului și va include cele mai recente modele lansate de Huawei: gama P30 (Huawei P30, P30 lite și P30 Pro) și Mate 20 Pro.

 

De altfel, compania precizează că a lansat deja o versiune beta pentru Android Q, care rulează pe Mate 20 Pro.

De asemenea, modele de smartphone menționate mai sus vor primi în continuare și actualizări de securitate de la Google.

Utilizatorii trebuie să știe că sistemul Android nu se va dezinstala de pe telefoanele lor, nici chiar dacă vor recurge la revenirea setărilor din fabrică.

Totuși, rămâne de văzut ce se va întâmpla cu noile modele, care vor fi lansate pe viitor, având în vedere că prelungirea licenței Android va expira pe 19 august.