Cei de la MacRumors consideră Motorola P30 ca fiind telefonul Android care imită cel mai bine iPhone X. Noul smartphone are ecran de 6,2 inci, edge-to-edge, colțuri rotunjite și un design identic cu iPhone X, inclusiv la forma și dimensiunea „bretonului”.

Singurul detaliu diferit este o mică margine, în partea de jos a ecranului.

Și spatele telefonului copiază foarte bine modelul produs de Apple. Vedem o cameră foto duală, cu lentilele amplasate vertical. Ce este diferit este senzorul de ampentă, amplasat alături de cameră, sub forma logo-ului Motorola.

Culoarea metalică a carcasei seamănă mai mult cu Huawei P20, dar există și versiuni în negru și alb, care seamănă mai bine cu iPhone X.

Motororal P30 arată ca un iPhone X, dar este departe de performanțele acestuia din urmă. Telefonul este unul mid-range, cu procesor Snapdragon 636, 6GB de RAM, 64GB/128GB memorie internă și o baterie de 3.000 mAh.

Camera duală are senzori de 5MP și 16MP, iar cea frontală este de 12MP. Deși are ecranul decupat, la P30 nu există un sistem de recunoaștere facială.

Motorola P30 va fi disponibil deocamdată numai în China și va costa aproximativ 270 de euro, pentru versiunea cu doar 64GB spațiu de stocare.