Potrivit celor de la XDA, care citează o sursă anonimă, Motorola pregătește un smartphone deosebit, cunoscut deocamdată sub numele de cod Motorola Odin.

Telefonul va avea un procesor de ultimă generație Snapdragon 8150, iar versiunea de bază va include 4GB de RAM și 32GB spațiu de stocare.

Sistemul de operare va fi Android 9 Pie. De asemenea, telefonul va fi compatibil cu accesoriul Moto Mods și cu tehnologia 5G. Este posibil să regăsim pe el și un modem Snapdragon X50, care să permită conexiune 5G.

Procesorul Snapdragon 8150 va fi unul de 7nm și va include și o unitate de procesare neurală (NPU), pentru inteligență artificială. De asemenea, va avea senzorul de amprentă integrat în ecran.

Telefonul este în producție în Statele Unite și s-ar putea să fie lansat sub numele de Moto Z4.

Odin nu va fi însă primul telefon Motorola compatibil cu tehnologia 5G. Moto Z3, lansat anul acesta, se poate conecta la rețeaua 5G de la Verizon cu ajutorul unui Moto Mod.

Rețeaua 5G va începe să funcționeze însă abia de anul viitor, dar primele teste făcute cu Moto Z3 au avut succes în transferul de date.

Foto: Phone Arena