MultiDoroid poate crește cu până la 25% durata de viață a bateriei de la telefon. Asta înseamnă aproximativ o oră de funcționare în plus, la o utilizare normală a telefonului.

Aplicația reduce consumul de energie, permitând totodată rularea mai multor aplicații în același timp, fără ca acest lucru să afecteze viteza procesorului.

Cu ajutorul acestui soft, luminozitatea aplicațiilor deschise simultan este redusă, astfel încât este limitat și consumul de energie.

Cele mai multe telefoane Android consumă multă energie din cauza funcției multi-window, introdusă în sistemul de operare Nougat 7. Astfel, ei pot rula simultan două aplicați, deschise una peste alta, într-un ecran împărțit în jumătate.

Această funcție consumă însă foarte repede bateria, iar utilizatorii sunt nevoiți să-și încarce telefonul chiar șo de mai multe ori pe zi, spune Kshirasagar Naik, unul dintre inventatorii aplicației.

Dacă telefonul are instalată aplicația MultiDroid, atunci aplicațiile care nu sunt esențiale vor avea luminozitate redusă la afișare și vor consuma mai puțină energie.

MultiDroid a fost instalat și testat pe 200 de telefoane, iar utilizatorii au declarat că durata de viață a bateriei a crescut cu 10 - 25%.