Potrivit publicației LoveiOS, unul dintre modelele de iPhone va fi dotat cu dual-SIM de tipul dual-standby. Practic, va exista un card SIM clasic și un card Apple SIM, care va fi integrat în telefon. În China, unde nu este disponibil Apple SIM, acest model de iPhone va avea două carduri SIM clasice.

Fiind vorba de un dual-SIM standby, utilizatorul va alege care card SIM va fi folosit pentru apelurile telefonice.

Apple a introdus Apple SIM în 2014, pentru utilizatorii de iPad care călătoresc frecvent și schimbă des rețelele de date.

Inițial, era un card fizic obișnuit, care trebuia inserat în dispozitiv, dar, începând cu versiunea iPad Pro, Apple SIM nu mai este un card fizic, ci este integrat în aparat, scriu cei de la MacRumors.

Există în continuare și carduri fizice Apple SIM, care se vând separat, pentru tabletele mai ieftine.

Nu știm sigur care model de iPhone va avea dual-SIM, dar analistul Ming-Chi Kuo anunța recent că această specificație ar putea fi regăsită pe modelul mai ieftin, de 6,1 inci cu ecran LCD, dar și pe versiunea premium, iPhone X Plus, de 6,5 inci.

Conform noilor informații, e posibil ca Apple să lanseze două versiuni ale modelului cu ecran LCD - unul cu card Apple SIM integrat și unul pentru China, cu două carduri SIM fizice.