Update 22 februarie

Telefonul primit de jurnalisti nu seamana deloc cu cel pe care ni-l imaginam, conform informatiilor de pana acum. In primul rand, modelul nu are ecranul decupat ca iPhone X, un aspect promovat pana acum prin mai multe zvonuri.

P20 are margini mult mai subtiri decat P10 in partea de sus si de jos, semanand oarecum cu modelul Mate 10. Marginile laterale sunt aproape invizibile.

Modelul primit de jurnalisti nu functiona, prin urmare nu au putut observa precis cat de extins este ecranul.

Telefonul nu are un buton fizic pentru volum, ci unul tactil, in patea laterala, langa butonul power. Prin urmare, aceasta este o schimbare importanta fata de versiunile anterioare.

Spre deosebire de P10, P20 are margini mai rotunjite, deci este mai ergonomic. O alta diferenta importanta: noul telefon va avea doua difuzoare, nu unul singur.

Prototipul primit de Android Authority avea camera duala pe spate, dar sursele jurnalistilor au spus ca Huawei pregateste si o versiune premium, P20 Plus sau Pro, care va avea camera tripla.

Camera foto duala nu este insa dispusa vertical, ca la iPhone X, ci orizontal, un alt zvon infirmat care anunta o asemanare intre cele doua telefoane.

Noul P20 nu va mai avea mufa jack pentru casti, in schimb va avea port USB-C.


La doar cateva zile dupa ce expertii au criticat aspectul noului model Huawei P20 lite, pentru ca are detalii ce par inspirate de iPhone X, apar noi imagini cu P20 si P20 Plus.

Si aceste telefoane vor avea elemente care par preluate de la iPhone X: camere foto dispuse vertical pe spate si decupaj al ecranului.

Acest clip prezinta randari cu P20, care ne arata detalii interesante legate de aspectul noului varf de gama.

Observam un mic decupaj al ecranului, pentru camerele foto frontale, iar camarele foto principale sunt dispuse vertical, putin neobisnuit insa. Avem un modul cu doua camere verticale, iar sub ele, dar separat de modul, este a treia camera.

Huawei P20 va avea ecran de 5,7 inci, cu display 19:9 si senzor de recunoastere faciala, in plus va avea camera duala frontala.

Aceleasi detalii le putem observa si la modelul mai mare, Huawei P20 Plus. Deocamdata nu stim daca telefoanele vor avea si un buton home.

Primele imagini asociate cu P20 erau putin diferite de ce vedem acum si se bazau pe schitele unor huse concepute pentru acest model.

Conform acestora, cele trei camere foto erau dispuse vertical, dar impreuna, intr-un modul special, nu separat cum vedem in aceste randari. De asemenea, nu aparea decupajul de ecran.