Motorola intră la rândul său în cursă și ar putea lansa anul acesta noul RAZR, urmașul telefonului cu clapetă.

Despre noul Motorola RAZR am auzit zvonuri încă de anul trecut. Modelul va fi un smartphone pliabil inspirat de vechiul RAZR, telefonul cu clapetă, deci va avea un design diferit de soluțiile găsite de Huawei și Samsung.

Unul dintre neajunsurile unui smartphone pliabil propus de Samsung și Huawei este, dincolo de prețul uriaș, dimensiunea foarte mare a gadgetului. Prin urmare, telefonul va fi foarte incomod de purtat în buzunar.

Spre deosebire de modelele pliabile Huawei Mate X și Samsung Galaxy Fold, noul RAZR nu se va plia pe axa verticală, ci pe cea orizontală. În acest fel, va fi un telefon mult mai compact, la fel ca vechiul RAZR, numai că noua versiune nu va mai avea o balama vizibilă în interior. 

Atunci când va fi deschis, telefonul va avea un ecran principal cu diagonala de aproximativ 6,5 sau 6,2 inci. Ecranul va avea rezoluție de 876 x 2142 pixeli și aspect de imagine 22:9, iar pe exterior telefonul va avea și un display secundar mult mai mic, cu aspect de imagine 4:3 și rezoluție de 800 x 600 pixeli.

Noul RAZR va avea procesor de ultimă generație, Snapdragon 855+. Pe spate va fi amplasat un senzor de amprentă, integrat în logo-ul Motorola. 

Ecranul OLED flexibil va fi furnizat de producătorul chinez AUO. Peste acest ecran va fi lipit și un film transparent, produs de compania coreeană Kolon, care a colaborat și la realizarea primului smartphone flexibil din lume, FlexPai de la Royole.

Pentru început, Motorola ar putea produce aproximativ 200.000 de unități RAZR. Prețul telefonului se va situa în jurul valorii de 1.500 dolari, similar cu modelul pliabil pe care vrea să-l lanseze Xiaomi, scrie Phone Arena.

Sursa foto: Phone Arena