Analistul Rod Hall, de la J.P. Morgan, spune ca noul iPhone va fi lansat in septembrie, in ciudat zvonurile privind amanarea evenimentului. Noul telefon se va numi insa iPhone Pro, nu iPhone 8 si ca costa peste 1.100 dolari, scrie Daily Mail.

Este adevarat insa un zvon de care multi fani se temeau: in primele luni dupa lansare vor fi vandute foarte putine unitati, pentru ca Apple nu va avea stoc suficient.

Vestea buna este ca productia ecranelor OLED, cu care va fi dotata noul iPhone, a inceput deja, spune analistul. Pretul mai mare cu care va fi vandut telefonul este justificat prin costurile de productie, care sunt mai ridicate decat estimase initial compania.

Conform informatiilor, Foxconn va produce cea mai mare parte a unitatilor cu ecran OLED. Telefonul va avea un ecran de 5,8 inch si va fi practic fara margini laterale, astfel incat dimensiunea totala va fi la fel ca a actualului iPhone 7, care are un ecran de numai 4,7 inch.

Potrivit datelor furnizate de J.P.Morgan, o cantitate limitata de iPhone Pro va fi vanduta la sfarsitul lunii septembrie (aproximativ 2 milioane de unitati), urmand ca productia sa fie lansata in forta in octombrie si noiembrie.