Embargoul se extinde astfel și riscă să afecteze serios liniile de producție ale gigantului chinez, scriu cei de la Android Authority.

De acum, compania taiwaneză TSMC, care producea procesoare pentru Huawei, nu mai are voie să vândă aceste componente producătorului chinez.

Din această cauză, viitoarele telefoane vârf de gamă, printre care și seria Mate 50, nu vor mai putea fi dotate cu procesoarele performante Kirin, care erau produse de TSMC.

Pe acestea le mai putem întâlni numai la seria Mate 40, care va fi lansată în curând și pentru care a fost făcută deja achiziția de componente.

Astfel, Huawei va fi nevoit să stabilească parteneriate cu alți producători. Din păcate însă, nici procesoarele MediaTek nu sunt o soluție, pentru că nici firma care le produce nu mai are voie să vândă de acum componente pentru Huawei.

Procesoarele MediaTek erau folosite de Huawei pe telefoanele din categoria mid-range. Compania a cerut o licență care să-i permită să facă în continuare afaceri cu Huawei.

Nu știm însă când și dacă va obține această aprobare, pentru că Google și Qualcomm sunt în aceeași situație și nu au primit încă undă verde pentru continuarea parteneriatului cu Huawei.

Totodată, LG și Samsung au oprit livrările de ecrane premium pentru Huawei, iar compania este nevoită acum să apeleze la producătorii locali, printre care CSOT, Tianma și Visionox.

Și cu memoria RAM a noilor telefoane și tablete Huawei ar putea fi o problemă. Producătorii Samsung și SK Hynix, care vindeau aceste componente, au suspendat deocamdată livrările și așteaptă să li se aprobe licența specială, pentru continuarea parteneriatului.

Deocamdată, singură companie importantă care poate continua colaborarea cu Huawei este Microsoft. Gigantul american a reușit să obțină licență care îi permite în continuarea vânzarea sistemului de operare Windows pentru laptopurile Matebook.

_____________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: