Pentru că ecranele de la iPhone sunt scumpe, iar accidentele extrem de frecvente, Apple a găsit o soluție inedită, care să prevină spargerea display-ului.

Este vorba de un sistem inteligent de absorbire a șocurilor, care va fi acționat automat, cu doar câteva secunde înainte de impactul cu solul.

Dispozitivul, situat pe pe o latură a telefonului, se va deschide și va atenua impactul, astfel încât ecranul nu se va sparge.

Tehnologia se bazează de un senzor de mișcare, care știe în ce direcție cade telefonul și cât timp mai este până la impact.

Informația ajunge la procesor, care va calcula imediat pe ce latură va cădea telefonul, astfel încât sistemul să fie acționat acolo unde trebuie, ca să absoarbă impactul sau să schimbe direcția de cădere, pentru a proteja ecranul.

Potrivit Apple, acest sistem ar putea fi folosit pentru orice dispozitiv electronic, de la smartphone la tabletă, computer sau media player.

Sistemul inventat de Apple seamănă destul de bine cu unul similar, conceput de un student german și numit „airbag-ul pentru smartphone”.

Apple a obținut deja un brevet, intitulat „Măsuri împotriva căderii dispozitivelor electronice”.