Potrivit cunoscutului analist Apple, Ming-Chi Kuo, modelele de iPhone care vor fi lansate începând cu anul 2022 vor fi cu adevărat uimitoare.

Astfel, aceste telefoane vor fi dotate cu o lentilă periscopică pentru camera telephoto și vor putea oferi un zoom de 50x, susține Kuo, citat de MacRumors.

Lentilele periscopice folosesc oglinzi pentru a putea oferi un zoom mult mai puternic și foarte clar, spre deosebire de un zoom digital, care, deși este puternic, duce la o rezoluție foarte proastă a imaginii.

Tehnologia periscopică se regăsește deja pe unele modele de smartphone, cum este Huawei P30 Pro. Această lentilă are zoom optic de 5x, însă poate ajunge și la 50x, dacă este folosit un software suplimentar.

De asemenea, modelul Galaxy S20 Ultra de la Samsung poate oferi zoom de 100x, combinând zoom optic și zoom digital asigurat de inteligența artificială.

Tehnologia care permite o asemenea apropiere a imaginii este însă controversată, deoarece poate da naștere la abuzuri: telefoanele cu zoom performant pot fi folosite inclusiv pentru spionaj.

Pentru a putea introduce această nouă tehnologie și pe telefoanele sale, Apple va colabora cu Samsung Electro Mechanics (SEMCO) și cu firma chineză Sunny Optical.

SEMCO va începe să livreze componente pentru Apple începând de anul viitor, prin urmare am putea vedea noile lentile introduse pe iPhone 14, care va fi lansat în 2022.

Producătorul american a obținut brevet pentru introducerea unei lentile periscopice pe iPhone încă din anul 2016.


Urmărește emisiune tale preferate pe ProTv Plus: