Cele două smartphone-uri vor avea, cel mai probabil, aceleași dimensiuni precum predecesoarele lor, însă se pare că vor exista schimbări masive la nivelul ecranului.

Astfel, Google vrea să implementeze display-uri mai înalte, cu o margine superioară ceva mai groasă decât ne-a obișnuit până acum.

Concret, jurnaliștii de la BGR, citați de Phone Arena, arată că Pixel 4 va avea un ecran de 2280x1080p., în vreme ce Pixel 4 XL va defila cu un panou de 3040x1440p. Pentru comparație, Pixel 3 are un display OLED de 2160x1080p, iar Pixel 3 XL unul de 2960x1440p.

În ceea ce privește performanța componentelor, noile informații sugerează că seria Pixel 4 va avea ca standard 6GB de RAM, dar și că gigantul plănuiește să dubleze capacitatea internă de stocare până la 128GB.

Până acum nu au fost confirmate alte configurații, dar este posibilă și lansarea unei variante cu stocare de 256GB, deși rămâne de văzut dacă în acest caz Google va include 8GB memorie RAM.

Noua gamă Pixel ar trebui să vină la pachet și cu un nou procesor, fie că vorbim despre un Snapdragon 855 sau un Snapdragon 855 Plus, anunțat și el recent.

Oricum ar fi, performanța ar trebui să fie cam în același registru cu cea a seriei Galaxy Note 10 și mult îmbunătățită față de modelele Pixel 3.

Mai multe camere foto și senzori suplimentari

Așa cum am menționat, sursele citate de publicațiile internaționale anunță o reinterpretare drastică a designului pentru următoarele flagship-uri de la Google.

Compania ar urma să introducă două noi camere de selfie, un senzor de lumină ambientală pentru implementarea True Tone Display și funcționalitatea Project Soli, care ar trebui să permită utilizarea telefonului doar prin recunoașterea gesturilor, pavând astfel calea către un sistem de recunoaștere facială 3D care ar putea înlocui în viitor scanner-ul de amprentă.

De asemenea, se pare că vor exista schimbări importante și în ceea ce privește spatele telefonului. Așa cum a confirmat chiar Google, atât Pixel 4, cât și Pixel 4 XL vor avea module foto mari, de formă pătrată, în care vor fi încorporați trei senzori și un bliț.

Camera principală va fi îmbunătățită, va fi adăugat un senzor de 16 megapixeli cu zoom optic, iar al treilea element ar putea fi unul care să ajute la îmbunătățirea imaginilor în condiții de luminozitate scăzută și la realizarea de portrete mai frumoase, cu detalii mai profunde.

Google Pixel 4 și Pixel 4 XL se vor lansa, cel mai probabil, la jumătatea lunii octombrie. Compania nu a confirmat încă prețurile pe care le vor avea smartphone-urile, dar acestea s-ar putea vinde cu 899, respectiv 999 de dolari.

Dată fiind concurența de pe piață, Google ar putea chiar să meargă pe o strategie mai agresivă și să stabilească prețurile la 799 si 899 de dolari.

Sursa foto: Pricebaba/OnLeaks/Phone Arena