Compania HMD Global va prezenta o primă versiune a modelului Nokia 8.2 anul acesta, dar pregătește deja și o variantă cu tehnologie 5G.

Potrivit celor de la NokiaPowerUser, telefonul va avea pe spate patru camere foto, iar camera frontală va fi cu sistem pop-out. În acest fel, telefonul nu va mai avea nevoie de „breton” sau de alte artificii de design și va putea fi all-screen.

Camerele de pe spate vor fi dispuse într-un modul circular, iar senzorul principal va fi spectaculos – 64MP. Senzorii vor fi produși în parteneriat cu Zeiss, iar telefonul va avea și tehnologia audio OZO, care va permite poze mai bune cu Night Mode.

Nu au apărut încă alte detalii despre specificațiile telefonului, dar știm că procesorul va fi din seria Snapdragon 700.

Noul Nokia 8.2 cu 5G va fi lansat probabil în februarie 2020 la târgul MWC și e posibil ca HMD să aleagă o altă denumire pentru acest model, ca să evite confuzia cu versiunea 4G.

Acest model standard nu va avea specificații de flagship, în timp ce versiunea cu 5G va fi un telefon premium. Prețul va fi în jur de 500 de dolari, scrie publicația FirstPost, citând o declarație făcută de Juho Sarvikas, CEO HMD Global.