Noul smartphone Nokia 9, realizat de HMD sub brandul Nokia, va fi un smartphone foarte performant, care nu va dezamagi, spun expertii.

Potrivit celor de la GSM Arena, au aparut deja primele informatii despre acest model, chiar daca nu a fost anuntata inca data de lansare.

Nokia 9 va avea un procesor performant Snapdragon 835, cu CPU Octa-core de 2,45 si 1,9 GHz. Pretul pentru noul model ar putea ajunge la 750 de euro, insa si specificatiile sunt impresionante.

Cel mai mult surprinde memoria telefonului, care, potrivit unor informatii, va fi de 8GB de RAM. Prin urmare, o dotare deosebita fata de alte modele, care nu depasesc 6GB de RAM.

Este insa discutabil daca o memorie RAM atat de mare este cu adevarata necesara la un smartphone, precizeaza expertii. Conform unor informatii anterioare, modelul ar fi urmat sa aiba o memorie de numai 6GB de RAM.

Potrivit primelor informatii disponibile, Nokia 9 va avea ecran QHD de 5,5 inchi, camera principala duala de 13MP si memorie interna de 64GB. Sistemul de operare va fi Android 7.1.1 Nougat.