Nokia ar planui sa se intoarca in forta pe piata telefoanelor mobile si ar avea mai multe proiecte ambitioate, potrivit unor surse din interior, care au facut dezvaluiri pentru Re/code. Finlandezii pot face asta, pentru ca intelegerea lor cu Microsoft care le interzice sa fie jucatori in aceasta piata se apropie de final.

Nokia Technologies, cea mai mica dintre cele trei parti ale Nokia ramase dupa cumpararea companiei de catre Microsoft, ar pregati lansarea unor produse. Divizia aceasta este cea ca se ocupa si de licentierea noilor produse, inclusiv Z Launcher si tableta N1.

Fostul executiv Nokia Richard Kerris a declarat ca oamenii vor fi surprinsi profund daca o parte dintre produsele pe care el le-a vazut in dezvoltare vor ajunge pe piata. S-ar parea ca finlandezii lucreaza la telefoane si produse care nu ar folosi Windows. Ar exista, insa, si tehnologii din zona Realitate Virtuala.

La finalul anului trecut, CEO-ul Nokia, Rajeev Suri, a declarat ca a sa companie nu se va intoarce pe piata destinata consumatorilor in mod direct, dar ca brandul va reaparea in ecosistemul consumatorilor.

Cel mai probabil, Nokia va reveni printr-un soi de intelegeri strategice, si nu prin producerea de gadgeturi in mod direct. Deja Nokia le-a imprumutat brandul celor de la Foxconn, care vand tableta N1 in China.