Odata cu gama Lumia, Nokia a lansat si o serie de telefoane ieftine ce au multe dintre functiile telefoanelor inteligente. Modelele Asha au display touch de pana la 3 inch sau tastatura QWERTY si o serie de functii precum conectivitate 3G sau Wi-Fi, in functie de model.

Nokia si-a consolidat pozitia pe segmentul telefoanelor entry-level, inregistrand o cota de piata de 35% in trimestrul al doilea. Un factor important in acest sens este succesul gamei Asha pe pietele emergente China si India.

Producatorul finlandez a comercializat un volum de peste 70 de milioane de telefoane low-cost in trimestrul trecut. Vanzarile au crescut veniturile Nokia pe segmentul entry-level cu 49%, la 2,29 miliarde euro.

Cele mai cautate modele sunt Asha 305 si Asha 311. Nokia Asha 305 are un ecran tactil de 3 inch, este dual-SIM si vine cu o serie de jocuri de la Electronic Arts preinstalate. Pretul telefonului este relativ mic si variaza intre 360 si 390 lei. Nokia Asha 311, pe langa display-ul touch de 3 inch, are si conectivitate 3G si Wi-Fi.

Pe o piata in scadere cu 15% a telefoanelor entry-level, conform datelor companiei de cercetare Strategy Analytics, Nokia a reusit o crestere de 2%, . Producatorul finlandez a vandut 73,5  milioane unitati, dintr-un total de 211 milioane, potrivit Bloomberg.