Nokia Lumia 625, un telefon 4G cu ecran destul de mare, a fost anuntat oficial, marti. Lucrul care il diferentiaza fata de smartphone-urile din categoria lui este tocmai pretul accesibil, daca ne gandim la dotarile pe care le are.

Nokia Lumia 625 vine cu un ecran IPS LCD de 4,7 inch la rezolutia 480x800p, ceea ce inseamna o densitate de pixeli pe inch de 201. El este rezistent la zgarieturi gratie Gorilla Glass 2, care este usor curbata pe la colturi. Cei de la Nokia mai spun ca telefonul are un touchscreen sensibil, prin umrare va putea fi folosit si cu manusi sau cu unghii.

Specificatiile telefonului Nokia Lumia 625 sunt chiar bune, daca luam in considerare pretul. El a primit un procesor dual-core Krait la 1,2 GHz, 512MB de RAM si spatiu de 8GB ce poate fi extins cu un card microSD. Telefonul are 4G dar si HSPA+, Wi-Fi, Bluetooth 4.0+LE si GPS + GLONASS pentru pozitionare. Exista si Nokia HERE Drive beta, care iti permite navigatie GPS offline gratuita pentru o tara.

Ajungem si la camera foto, care are 5MP si poate sa filmeze video la 1080p. Exista si o camera secundara VGA, pentru cei care vor apeluri video. Smartphone-ul Nokia Lumia 625 mai e dotat cu blit LED si cu un microfon HD.

Nokia Lumia 625 vine cu cateva inovatii pe care le-am vazut pe varful de gama al companiei, Nokia Lumia 1020. Gasim aplicatii foto integrate, precum Nokia Smart Camera, care ofera caracteristici utile precum eliminarea obiectelor nedorite din imagini, si Nokia Cinemagraph, care transforma fotografiile in amintiri vii, adaugand miscare la imaginile fixe.

Telefonul are Windows Phone 8 si include actualizarea Nokia Lumia Amber. Live Tiles se actualizeaza direct pe ecranul principal, iar, prin People Hub, utilizatorilor le este usor sa ramana conectati la prieteni si la familie.

Windows Phone 8 include, de asemenea, Xbox Live, Microsoft Office si 7GB de stocare online in SkyDrive. Veti avea acces la 165.000 de aplicatii, inclusiv Vimeo, Temple Run si WhatsApp, Nokia Lumia 625 iar browserul recomandat este Internet Explorer 10.

Telefonul va ajunge in Europa, dar si in China, regiunea Asia-Pacific, India, Orientul Mijlociu, Africa si America Latina pana la sfarsitul lui septembrie. Il puteti gasi in mai multe culori, intre care: alb, negru, verde, galben si portocaliu, cu capace semitransparente, astfel ca e simplu sa schimbati culorile.

Pentru Marea Britanie, pretul este de 200 de lire, plus taxe.