A avut succes, a dat faliment, a fost reconstruit și acum încearcă din nou să redevină relevant. Un brand cu o istorie uriașă pe piața telefoanelor, Nokia a avut parte de transformări radicale în era smartphone-ului. 

Mai nou, Nokia se pregătește să lanseze pe piață un nou telefon care folosește sistemul de operare Android însă care va aminti mai mult de modelele vechi ale companiei. 

Acest model, denumit Nokia 400, nu va avea un display touchscreen, ci va veni cu o tastatură despre care mulți credeau că e pe cale de dispariție, T9, celebră la începutul anilor 2000.

Modelul Nokia 400 a apărut prima oara în luna august a anului trecut, însă mai mult ca un zvon. De această dată, potrivit Slashgear, acest telefon pare mult mai probabil să apară și pe piață.

HMD Global, producătorul care a preluat brandul Nokia, folosește sistemul de operare KaiOS pentru care Google oferă suport, ceea ce înseamnă că Youtube, Maps și Assistant funcționează fără probleme.

Trecerea la Android va fi o schimbare importantă, în ciuda faptului că vorbim despre un telefon care mai mult ca sigur nu va impresiona din punct de vedere al caracteristicilor tehnice.