Nokia a anuntat joi ca a trecut pe profit in ultimele trei luni ale anului trecut, cand a vandut 4,4 milioane de smartphone-uri Lumia, actiunile companiei urcand cu pana la 18% la Helsinki, transmite Bloomberg.

Compania a aratat, intr-un comunicat, ca divizia de telefoane mobile a inregistrat potrivit datelor preliminare primul profit din ultimele 12 luni. in octombrie, Nokia estima ca va inregistra in trimestrul patru o pierdere de aproximativ 10% din vanzari.

Actiunile Nokia au atins joi cel mai ridicat nivel din ultimele 9 luni, revenirea pe profit reprezentand un semnal extrem de bun pentru piata si pentru directorul general Stephen Elop, al carui proiect de revigorare a companiei pare sa dea roade.

Ar putea fi mai tare decat iPhone 5 si Samsung Galaxy S III. Cat de bun e si cum arata: Xperia Z

Nokia a acumulat pierderi de 4,8 miliarde de dolari de la inceputul anului 2011, cand Elop a pariat totul pe dezvoltarea de smartphone-uri in parteneriat cu Microsoft, folosind sistemul de operare Windows Phone.

Compania a livrat in trimestrul al patrulea 86,3 milioane de telefoane mobile, dintre care 4,4 milioane de smartphone-uri Lumia si 9,3 milioane de unitati Asha, potrivit Mediafax.

Nokia a lansat in a doua jumatate a anului trecut trei noi modele Lumia cu cea mai recenta versiune a sistemului de operare mobil Microsoft, Windows Phone 8. Cele 3 telefoane sunt Nokia Lumia 920 - varful de gama, Nokia Lumia 820 cu cu incarcator wireless si un model ieftin: Nokia Lumia 620.

Download muzica gratis pe Amazon, pentru toate CD-urile cumparate in ultimii 15 ani