Chen, numit pe 4 noiembrie, va avea un salariu de baza de 1 milion de dolari si bonsuri de performanta de 2 milioane de dolari. El va primi si 13 milioane de actiuni, pe parcursul urmatorilor cinci ani, transmite Bloomberg.

Numirea sa in postul de CEO a fost facuta publica in aceeasi zi in care Fairfax Financial Holdings a anuntat ca renunta la oferta de preluare a Blackberyy, pentru 4,7 miliarde de dolari.

In schimb, compania de investitii va investi intr-o emisiune de obligatiuni convertibile de 1 miliard de dolari a BlackBerry, pentru consolidarea situatiei financiare a producatorului de smartphone-uri.

BlackBerry a dezvaluit totodata ceilalti sustinatori ai vanzarii de obligatiuni. Astfel, Mackenzie Financial va contribui cu 200 de milioane de dolari, Canso Investment Counsel cu 300 de milioane de dolari, Fairfax cu 250 milioane dolari.

Markel si Qatar Holding vor investi fiecare 100 de milioane de dolari, iar Brookfield Asset Management 50 de milioane de dolari.

Chen, 58 de ani, a fost numit interimar pe postul de director general, iar BlackBerry va cauta un inlocuitor permanent al fostului CEO, Thorsten Heins.

Fostul director general ar putea primi un pachet compensatoriu de circa 14 milioane de dolari, in baza estimarilor facute de companie in luna mai. Reprezentantii BlackBerry au refuzat sa comenteze pe aceasta tema.

Daca Chen va fi inlaturat din functie inainte de incheierea contractului, acesta va primi restul salariului pentru anul respectiv, plus dublul salariului de baza si al bonusului, respectiv 6 milioane de dolari.

Chen va incerca sa repete succesul avut cu redresarea companiei Sybase. Dupa ani de zile in care BlackBerry a cedat cota de piata Apple si Samsung Electronics, compania se confrunta cu scaderea vanzarilor si pierderi in crestere.