Combinând un design sofisticat cu inovațiile dezvoltate de Huawei, cel mai recent dispozitiv al gamei HUAWEI P este prevăzut pe partea din spate cu trei camere care redau fotografii ultra-wide și care integrează funcții bazate pe inteligența artificială (AI). 

Sistemul de trei camere este format dintr-o cameră principală de 48MP, o cameră de 8MP ultra-wide și una pentru profunzime.

În interiorul modelului HUAWEI P30 lite, chipsetul Kirin 710 bazat pe funcții cu inteligență artificială lucrează în tandem cu sistemul de operare EMUI 9.0.1 și memoria internă de 128GB.

Modelul HUAWEI P30 lite, cel mai recent dispozitiv care se alătură acestei serii, este un smartphone conceput pentru consumatorii tineri, care adoră să fotografieze lumea din jurul lor și să împărtășească totul cu prietenii și familia pe rețelele sociale. 

Cele trei camere principale redau fotografii ultra-wide la o la rezoluție mare, în vreme ce algoritmii specifici ai camerelor permit modelul HUAWEI P30 lite să capteze imagini la calitate de studio, fără a folosi echipamente dedicate. Pentru că rezoluția este atât de mare, utilizatorii pot folosi imaginile captate cu seria HUAWEI P pentru a le tipări.

Camera cu rezoluție de 48MP utilizează o tehnologie care oferă o performanță de panoramare echivalentă lentilelor profesionale cu zoom optic 2x.

Includerea lentilei ultra-wide pentru camera de 8MP face din acest telefon unul dintre primele din domeniu care permit o perspectivă de 120 de grade, adică de două ori mai mult decât lentilele smartphone-urilor obișnuite. În plus, aceasta ajută utilizatorii să capteze și mai multe elemente decât până acum, mai ales în cazul fotografierii peisajelor montane sau a orizontului orașelor. 

HUAWEI P30 lite este disponibil în trei culori: Midnight Black, Pearl White șiPeacock Blue. Acestea reprezintă o evoluție în gama de culori oferită de Huawei, datorită peliculei luminoase care accentuează partea din spate a dispozitivului.

Procesul, în ansamblu, utilizează două tipuri de pelicule. Prima este imprimată cu un finisaj în degrade, peste care este așezată peliculă tratată cu laser. Stratul superior are o textură fină care reflectă lumina, dând dispozitivului luciu, mai ales în lumina directă a soarelui.

HUAWEI P30 lite este echipat cu un afișaj Dewdrop de 6,15 inchi, prevăzut cu o crestătură în formă de picătură de rouă, atingând un raport ecran-corp de 84,1%. 

Telefonul permite în mod nativ tonuri de apel video, utilizatorii putând descărca clipuri de pe platformele rețelelor de socializare sau site-uri web pentru a utiliza această funcție.

De asemenea, modelul susține și realizarea de filmulețe cu încetinitorul, la viteze foarte reduse, prin care mișcarea este încetinită de 16 ori, pentru a evidenția complexitatea obiectelor aflate în mișcare.

Unitatea de procesare grafică (GPU) Turbo a fost îmbunătățită, pentru a permite și mai multe jocuri și pentru a asigura o performanță mai bună de gaming.

HUAWEI P30 lite este disponibil în România în culorile: Midnight Black, Pearl White și Peacock Blue, la un preț recomandat de 1.699 lei.