Analistul Ming-Chi Kuo a explicat ce așteptări are anul acesta de la telefoanele pregătite de Apple. Vor fi lansate trei modele, cu ecran de 5,8 inci, 6,4 inci și 6,1 inci, scrie Phone Arena.

Ca și anul trecut, vom vedea probabil două modele premium, cu ecran OLED, și un telefon mai ieftin, cu ecran LCD.

iPhone XI și XI Max vor avea cameră foto triplă pe spate, pentru că va fi introdus și un senzor Time of Flight (ToF).

Senzorul ToF folosește lumină infraroșie pentru a măsura cât timp este necesar luminii să se reflecte de obiecte înapoi spre telefon.

În acest fel, adâncimea imaginii este măsurată mult mai exact. Noul senzor ar putea fi util nu doar pentru poze mai performante, ci și pentru funcții de Realitate Augmentată.

Cea mai interesantă noutate care ar putea fi introdusă pe noile modele de iPhone va fi însă Modul Subacvatic. Datorită acestui mod, ecranul tactil va răspunde la atingere chiar și atunci când telefonul este scufundat sub apă sau udat de ploaie.

De asemenea, Apple va îmbunătăți anul acesta și Motorul Haptic pe noile telefoane. Această tehnologie permite un feedback prin vibrație atunci când ecranul este apăsat îndelungat într-o anumită zonă. Pe noile telefoane, funcția va fi disponibilă în 9 zone diferite ale ecranului.


Urmărește cele mai importante știri ale zilei, pe ProTv Plus: