Tot producătorii atrag, însă, atenția că nu e cazul să-i credem doar pe cuvânt. În textul reclamei ni se spune că „certificările de rezistență la umiditate costă. În schimb, noi am cumpărat ceva mult mai ieftin”. Acel „ceva” este o găleată plină cu apă, în care OnePlus 7 este apoi scufundat.

De fapt, prin acest mesaj, compania arată că telefonul nu a trecut prin testele formale pentru a primi, oficial, garanția că rezistă la contactul cu apa.

Și, într-adevăr, reclama continuă astfel: „Este rezistent la apă în condiții optime de testare. OnePlus nu garantează în niciun fel performanța în condiții de umiditate sau contact cu un lichid”.

Un test oficial nu te asigură, oricum, de faptul că smartphone-ul poate să continue să funcționeze perfect și după ce este expus la umezeală, dar cel puțin le oferă consumatorilor un confort psihic suplimentar. Mai ales că taxele pentru obținerea certificării sunt incluse în prețul gadgetului.

„Cu siguranță nu vrem să începeți cu toții să vă aruncați telefoanele OnePlus 7 într-o găleată cu apă. La fel ca și în cazul altor producători de smartphone-uri care își supun produsele la astfel de teste plătite, garanția oferită de noi nu acoperă pagubele produse de contactul cu apa”, a comentat online Carl Pei, cofondatorul OnePlus.