Mare parte din componentele gadget-urilor pe care le folosim sunt fabricate acolo de unde rasare soarele. In Est. Cat mai la est, unde forta de munca se calculeaza in cativa dolari pe luna.

Si cum site-uri precum alibaba.com sau ipmart.com te pot face sa pierzi cu orele printre nimicurile care se produc in China, nici nu e de mirare ca mici intreprinzatori din Romania aduc marfa ieftina, adaptabila la nevoile noastre, apropo de ofertele operatorilor de telefonie mobila, precum si la buzunare, luand in considerare ca un iPhone 4 cu 32GB, de exemplu, depaseste lejer 20 de milioane impreuna cu un abonament pe 2 ani de zile la oricare dintre companiile telecom din Romania.

In acest punct se afla diverse site-uri (magazine online) romanesti, oarecum obscure si tind sa cred ca la limita legii in ceea ce priveste contabilitatea :-), precum pc-tablet.romagazindualsim.ro, dual-sim.ro sau dualsimtelefoane.com.

Iar unul dintre telefoanele ce au intrat pe bancul de probe al yoda.ro este si H2000, o copie iPhone 4 ce functioneaza cu Android 2.2. Vine echipat cu un ecran capacitiv mai bun decat cel de pe Dell Streak, suporta pana la 32GB MicroSD, intelege lucruri precum WiFi, Bluetooth, GPS si EDGE, iar daca i se face cadou si cardul de memorie stie sa faca si fotografii sau clipuri video.

Insa nu dotarile il fac realmente interesant, ci faptul ca suporta doua cartele SIM care pot functiona in acelasi timp, selectarea unei retele sau a celeilalte fiind posibila in momentul in care apelezi sau trimiti un SMS.

Ce nu stim inca, si vom reveni pe aceasta tema, este durata unei baterii. De ce sa nu recunoastem suntem un pic nelamuriti de cele 180 de ore de standby pe care le "garanteaza" producatorul in fisa tehnica, mai ales ca aparatul vine cu 2 (doua!) baterii, una fiind de rezerva.