Noua versiune de software, lansată recent, iOS13, are o vulnerabilitate care permite hackerilor să obțină acces la lista de contacte a utilizatorilor.

Scandalul coincide cu lansarea noii serie iPhone 11, dar problema a fost descoperită de expertul în securitate cibernetică Jose Rodriguez încă din luna iulie. 

Atunci el a informat compania americană că a descoperit o metodă prin care poate obține acces la contactele de pe un iPhone, fără să aibă nevoie de parolă.

Vulnerabilitatea permite ca în momentul în care utilizatorul primește un apel video, un hacker să poată naviga prin mesagerie și să păcălească telefonul, care îi sugerează automat o listă de contacte.

Pentru asta, hackerul nu are nevoie de parolă și poate trece ușor de alte măsuri de securitate, precum Face ID, scrie Daily Mail.

Rodriguez a făcut publice aceste informații după ce a văzut că Apple nu a reușit să remedieze problema înainte de lansarea noii versiuni iOS 13. El a descoperit problema în tim ce testa versiunea beta a iOS 13.

Prin urmare, expertul recomandă utilizatorilor de iPhone și iPad să nu facă update la noua versiune până când problema nu va fi remediată.