Finlandezii de la Nokia sustin echipa care lucreaza la o aplicatie care detecteaza locul in care se vor afla proprietarii telefonului. Grupul de cercetare este condus de italianul Micro Musolesi, care a primit 6.000 euro de la compania finlandeza. El a creat un algoritm de depistare a mobilitatii, cu ajutorul unor voluntari si al unor prieteni.

Interdependenta si Prezicerea Mobilitatii Umane si a Interactiunilor Sociale este numele algoritmului. Cercetatorul a fost capabil sa prezica unde va fi tinta lui in urmatoarele 24 de ore cu o eroare de 20 metri.

"Cand algoritmul era folosit doar pentru urmarirea unei anumite persoane, puteau fi prezise viitoarele actiuni pe care acesta din urma avea sa le realizeze, pe o arie de 1.000 de metri patrati. Acum insa, cand se iau in considerare informatii suplimentare date prietenii obiectului urmarit, rata de eroare devine mai mica", potrivit Forbes.

Ideea dateaza din noiembrie 2011, de la conferinta "Dedicated Challenge" a celor de la Nokia. Echipa cercetatorului a elaborat diverse metode care iau in calcul informatiile inregistrate de telefoanele mobile pentru a indica detalii personale despre utilizatori.

Daca totul merge bine, iar aplicatia va avea succes, Nokia ar putea sa o vanda la Facebook, anunta BusinessInsider