Producătorul pune accent pe o inovație interesantă, care este o premieră pentru un smartphone: telefonul are un „ventilator turbo”, care îl răcește timp îndelungat atunci când este suprasolicitat.

Este o soluție ideală pentru gamerii înrăiți. Ventilatorul turbo este însoțit de un sistem cu lichid de răcire, care previne supraîncălzirea gadgetului în timp ce rulează jocuri.

Desigur, sunt și alte schimbări față de modelul de anul trecut. Red Magic 3 vine cu un ecran AMOLED de 6,65 inci, cu rezoluție Full HD+, suport HDR și o rată de refresh 90Hz. Un upgrade important, dacă ne gândim că Red Magic 2 avea o rată de refresh de numai 60Hz.

La nivelul camerelor foto, Red Magic 3 vine cu o cameră singulară pe spate, de 48MP și o cameră frontală de 16MP.

Telefonul are mufă jack pentru căști, senzor de amprentă pe spate și o linie luminată RGB care străbate carcasa pe centru, vertical. Butoanele de pe margini pot fi folosite pentru a lansa jocuri și chiar și pentru comenzi în joc.

Specificațiile interne includ procesor Snapdragon 855, 8GB sau 12GB de RAM, 128 sau 256GB spațiu de stocare. Bateria este uriașă, așa cum ar trebui să fie la un telefonul pentru jocuri: 5.000 mAh.

Sistemul de operare va fi Android 9 Pie, iar prețul pornește de la 479 euro în Europa, pentru versiunea mai ieftină, cu 8GB de RAM și 128GB memorie internă.

Foto: Android Authority