Cand ne alegem un telefon, primele lucruri la care ne gadim sunt diagonala generoasa, sistemul de operare si megapixelii de la camera. Trecem cu vederea un lucru importanta: calitate sunetului convorbirilor telefonice. Serviciu HD Voice de la Orange ne promit un sunet clar si fara zgomot de fond chiar si atunci cand ne aflam la un concert, la metrou sau intr-o intersectie cu trafic infernal si claxoane. 

Indiferent de locul unde se afla utilizatorul, sunetul se aude foarte natural si curat si vorbesti cu cei aflati la sute de kilometri departare ca si cum ar fi langa tine. Vei intelege mai bine nuantele si emotiile persoanelor cu care stai de vorba si nu trebuie sa ridici vocea chiar daca te afli intr-un loc galagios.

HD Voice foloseste retelele 3G insa nu iti consuma din traficul de date. Serviciul este intru totul gratuit.

Exista o singura conditie: ca atat tu, cat si persoana cu care vorbesti, sa aveti telefoane compatibile HD Voice si sa va aflati in aria de acoperire 3G. HD Voice impune un nou standard de inovatie in calitatea convorbirilor.

Orange pune la dispozitia utilizatorilor nu mai putin de 24 de modele de telefoane care au HD Voice: Samsung Galaxy Ace, Galaxy mini2, Galaxy Note II, Galaxy S II plus, Galaxy S II mini, Galaxy S4, Galaxy X Cover, iPhone 5, HTC Desire X si One, LG Optimus G, Optimus L5 II, Optimuls L9, precum si Nokia Lumia 720, Lumia 920, BlackBerry Z10 si Sony Xperia J si Xperia Z. 

HD Voice este disponibil pentru toti utilizatorii Orange. El se activeaza la cumpararea unui telefon compatibil. Daca gadgetul nu este cumparat din reteaua de magazine a companiei, abonatul il poate trimite la service-ul Orange, dupa un backup efectuat in prealabil, deoarece informatiile vor fi sterse la rescrierea versiunii de software a serviciului


High Definition voice utilizeaza tehnologia AMR – WB, care mareste gama de frecventa audio din retele de telecomunicatii. Serviciul imbunatateste calitatea apelului prin eliminarea zgomotului din fundalul unei conversatii.

Ca lucrurile sa iti fie si mai clare, gandeste-te ca in cazul telefoniei clasice sunt preluate 8.000 de secvente ale sunetului pe secunda. Sunt eliminate, astfel, total o multime de sunete pe care urechea umana le aude in timpul unei conversatii.

HD Voice imbunatateste calitatea sunetului, prin dublarea numarului de secvente pe secunda, preluand 16.000 dintre acestea. In plus, zgomotul de fond e mult redus, pentru a permite o convorbire impecabila, in care nu pierzi timp si bani rugand persoana de la capatul firului sa repete ceea ce nu ai inteles.

Iar din 22 octombrie 2012 beneficiezi de o calitate superioară a sunetului şi pentru apelurile internaţionale între România şi Republica Moldova. Pentru o calitate impecabilă a apelului, trebuie doar ca tu şi interlocutorul să aveţi telefoane compatibile HD Voice.